Mainos

USA pommittaa Isisin asemia nyt Vietnamin sodan aikaisilla koneilla

Yhdysvallat on käyttänyt Vietnamin sodan aikaisia B-52-pommikoneita ensimmäistä kertaa hyökkäyksissä Isisiä vastaan, uutistoimisto UPI kertoo.

Yhdysvaltain armeijan edustaja Steve Warren kertoi keskiviikkona pidetyssä Pentagonin tiedotustilaisuudessa, että B-52-pommikone lähetettiin aiemmin tällä viikolla tuhoamaan Isisin asevarasto, joka sijaitsi irakilaisessa Qayyarahin kylässä noin 60 kilometrin päässä Mosulista.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Warrenin mukaan lentokoneita on tarkoitus käyttää täsmäiskuihin. Hän tyrmää väitteet siitä, että pommitukset vanhoilla koneilla voisivat johtaa siviiliuhreihin.

– B-52-koneiden suorittamat massapommitukset ovat yleisessä muistissa. Ne ajat ovat ohi. B-52 on täsmäaseiden laukaisualusta ja se suorittaa samankaltaisia iskuja, joita olemme nähneet viimeisen 20 kuukauden aikana, hän kertoi.

B-52 Stratofortress -lentokonetta käytettiin mattopommituksissa Vietnamin sodassa 1960- ja 1970-luvuilla.

Stratofortress voi kantaa kerralla 32 000 kiloa räjähteitä. Koneet otettiin käyttöön, kun aiemmin pommituksia suorittaneen B-1 Lancer -pommikoneet palasivat Yhdysvaltoihin päivitettäväksi.

Yhdysvaltain armeija on pommittanut Isisin hallussa olevia alueita vuodesta 2014 lähtien. Useat paikallisviranomaiset ovat kyseenalaistaneet iskujen tehokkuuden.

Ihmisoikeusjärjestöt ja ulkopuoliset tarkkailijat ovat kertoneet satojen siviilien kuolleen Yhdysvaltojen ilmaiskuissa Syyriassa ja Irakissa.

USA Today -sanomalehti raportoi tiistaina, että Yhdysvaltain puolustusministeriö on hyväksynyt uusia määräyksiä, jotka sallivat aiempaa suuremman määrän siviiliuhreja Isisin hallussa oleville alueille tehdyissä iskuissa.

Kuusi nimettömänä esiintynyttä puolustusministeriön viranomaista paljastivat, että "sallittujen siviiliuhrien" määrä vaihtelee iskujen kohteen merkityksen ja sijainnin perusteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.