Mainos

Yhdysvallat lähettää legendaariset pommikoneet Isisin vastaiseen taisteluun

Yhdysvallat lähettää massiiviset B-52-pommikoneet taisteluun Isisiä vastaan. Jopa ydinpommeja kuljettamaan kykenevät legendaariset koneet toimivat luultavasti Quatarista.

Amerikkalainen Fox News kertoo saaneensa vahvistuksen asialle puolustusministeriön lähteistä. Koneet lähetetään paikalle huhtikuussa.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

B-52-Stratofortress nousi ilmaan ensi kertaa jo 1954. Se on ollut taistelutehtävissä lähes kaikissa maailman tunnetuimmissa konflikteissa. Vietnamissa, Afganistanissa, Irakissa ja nyt Syyriassa.

B-52 korvaa uutislähteiden mukaan Isisin vastaisiin operaatioihin tammikuuhun asti osallistuneet B-1 Lancerit.

Fox Newsin mukaan Lancerit tekivät kolme prosenttia kaikista Isisin vastaisista pommituslennoista, mutta pudottivat 40 prosenttia kaikista pommeista. Lancerit myös kykenivät oleilemaan taistelualueen yläpuolella jopa 10 tuntia ja lentämään ääntä nopeammin.

B-52-koneita on rakennettu 744, joista 84 on vielä käytössä. Legendaarinen pommikone pystyy kuljettamaan noin 30 000 kiloa pommeja. Ilmavoimissa sille on annettu lempinimi ”Big Ugly Fat Fella”. Suunnitelmien mukaan viimeiset B-52:t poistuvat käytöstä vasta vuoden 2045 tienoilla.

Fox Newsin mukaan vielä ei tiedetä, montako konetta Syyriaan lähtee.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.