Mainos

USA: Nato saattaa iskeä pian

Yhdysvaltain Nato-lähettiläs antoi tänään ymmärtää, että läntiset sotilaskoneet voivat ryhtyä Jugoslavian vastaisiin pommituksiin erittäin nopeasti, jos presidentti Slobodan Milosevic ei lopeta hyökkäystoimiaan Kosovossa.

Kahden Naton komentajan on määrä tavata Milosevic Belgradissa iltapäivällä. Kun Yhdysvaltain lähettiläältä William Vershbow'lta kysyttiin yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, onko Milosevicilla tämän tapaamisen jälkeen muutamia päiviä aikaa harkita tekemisiään, hän vastasi: -En menisi takuuseen siitä, että hänellä on niinkään pitkää aikaa.

Jos Milosevic on tapaamisessa täysin yhteistyöhaluton, meidän on pakko tehdä päätöksemme vielä nopeammin, Vershbow jatkoi. Nato valtuutti viime lokakuussa joukkonsa ryhtymään Jugoslavian vastaiseen iskuun tarpeen vaatiessa. Sotilasliitto katsoi sunnuntaisessa kokouksessaan, että valtuutus on yhä voimassa.

Ilmaiskun uhka väistyi lokakuussa, kun Yhdysvaltain lähettiläs Richard Holbrooke sai viime hetkillä aikaan sovun Jugoslavian johdon ja albaanikapinallisten välille. Vershbow'n mukaan Milosevicin on kunnioitettava lokakuista sopimusta eli vedettävä takaisin joukkonsa, tehtävä yhteistyötä sotarikostuomioistuimen kanssa ja palautettava tulitauko.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.