Mainos

USA:n varapresidentti Cheney tapasi Afganistanin presidentin

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney on tavannut Afganistanin presidentti Hamid Karzain. Erityisesti ääriryhmien vastaisen taistelun odotettiin nousevan keskusteluissa esille.

Cheney saapui tänään yllätysvierailulle Afganistaniin. Vierailu on suunnittelematon osa Cheneyn laajaa Lähi-idän ja Turkin kiertomatkaa.

Cheney kommentoi tiedotustilaisuudessa Afganistanin naapurimaata Pakistania, missä presidentti Pervez Musharrafin vastustajat nousivat äskettäisten vaalien voittajaksi. Cheney sanoi uskovansa, että myös Pakistanin uusi hallitus pysyy Yhdysvaltain hyvänä liittolaisena.

Cheney arvioi, että uusi hallitus on sitoutunut selvittämään Pakistanin ja Afganistanin välisen levottoman raja-alueen ongelmat.

Cheney ja Karzai toivovat Natolta suurempaa panosta Afganistaniin

Molemmat Cheney ja Karzai toivovat Natolta suurempaa panosta Afganistaniin. Cheney ja Karzai olivat tiedotustilaisuudessa yhtä mieltä siitä, että Naton on jatkettava Afganistanissa työtään ja jopa laajennettava sitä.

-Isaf-joukoilla on ollut valtava merkitys maassa, ja Yhdysvallat pyytää Nato-liittolaisiltaan entistä voimakkaampaa sitoutumista tulevaisuudessa, Cheney sanoi.

Afganistanissa on runsaat 40000 Isaf-sotilasta. Heistä amerikkalaiset, kanadalaiset, britit ja hollantilaiset ovat maan itä- ja eteläosissa alueilla, joilla käydään eniten taisteluja Taleban-liikettä vastaan. Ranska, Saksa ja muut Nato-maat ovat tähän asti torjuneet paineet siirtyä levottomille alueille.

Varapresidentin neuvonantaja on kiistänyt jyrkästi, että matkan tarkoituksena olisi valmistella Yhdysvaltain iskua Iraniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.