Mainos

USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Charlottesvillen yliajosta: Voimme varmasti kutsua sitä terrorismiksi

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H. R. McMasterin mukaan Charlottesvillen yliajossa oli kyse terrorismista. NBC Newsin haastattelema McMaster sanoi, että terrorismin tarkoituksena on herättää kauhua ja pelkoa väkivallan avulla, minkä takia hänen mielestään yliajossa oli kyse terrorismista.

– Voimme varmasti kutsua sitä terrorismiksi, McMaster sanoi.

32-vuotias nainen sai surmansa lauantaina, kun auto ajettiin väkijoukkoon valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisten yhteenottojen aikana. Yliajosta epäillään 20-vuotiasta ohiolaista miestä.

Scaramucci: Bannonin suvaitsevuus valkoiselle ylivallalle olisi anteeksiantamatonta

Valkoisen talon suhtautuminen Charlottesvillen tapahtumiin herätti keskustelua viikonloppuna. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asiaa koskevat tviitit saivat aikaan arvosteluryöpyn, kun Trump ei maininnut asiaa tuomitessaan suoraan äärioikeistoa.

Tviittejä myöhemmin selitelleen Valkoisen talon tiedottajan mukaan tuomitseminen kuitenkin kattoi myös valkoisten ylivallan kannattajat, Ku Klux Klanin ja uusnatsit.

Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Anthony Scaramucci on puolestaan ottanut kantaa Valkoisen talon päästrategisti Steve Bannonin kiistanalaisiin näkemyksiin valkoisesta ylivallasta. Scaramuccilta kysyttiin ABC Newsin haastattelussa, uskooko hän Bannonin olevan valkoisen ylivallan kannattaja. Scaramucci sanoi, ettei hän tiedä ja ettei hän ole kysynyt Bannonilta asiasta, mutta valkoisen ylivallan suvaitseminen Bannonilta olisi anteeksiantamatonta.

– Presidentti tietää, mitä hänen (Bannonin) kanssaan on tehtävä, Scaramucci sanoi.

Bannon on aiemmin toiminut äärioikeistolaisen uutissivusto Breitbartin johdossa. Bannonin aikana sivustosta tuli Yhdysvaltain luetuin konservatiivinen uutis- ja mielipidesivusto. Sivustoa on syytetty kuitenkin muun muassa muukalais- ja naisvihasta. Se on myös yhdistetty alt-right-liikkeeseen, joka on pitkälti internetissä toimiva etenkin valkoista ylivaltaa ajava liike.

Scaramucci antoi haastattelun noin päivä Charlottesvillen väkivaltaisuuksien jälkeen. Viestintäjohtajana vain kymmenen päivää toiminut Scaramucci on aiemmin kritisoinut Bannonia törkein ilmaisuin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.