Mainos

USA:n joukot ilmoittivat surmanneensa 22 Irakissa

Yhdysvaltain joukot iskivät kertomansa mukaan muun muassa asetehtaaseen ja asekuljetukseen.

Yhdysvaltain joukot ovat ilmoittaneet tappaneensa 22 kapinallista kahdessa erillisessä yhteenotossa Bagdadin pohjoispuolella.

Yhdysvaltain johtaman liittouman mukaan 12 irakilaista kuoli amerikkalaisten iskettyä joukkoon, jonka otaksuttiin kuljettaneen aseita Bagdadista pohjoiseen kulkevalla tiellä.

Aiemmin ainakin kymmenen ihmistä kuoli Tajissa Bagdadin pohjoispuolella, jossa amerikkalaisjoukot kertoivat tuhonneensa myös asetehtaan. Tajissa uhrien joukossa oli myös teini-ikäinen lapsi ja joidenkin tietojen mukaan neljä naista.

Irakin poliisi löysi päivällä 21 kahteen perheeseen kuuluneen ihmisen ruumiit läheltä Baqubaa. Sotilaslähteiden mukaan Irakin poliiseiksi naamioituneet miehet olivat hakeneet ihmiset kodeistaan eilen. Nuorin uhri oli 12-vuotias.

Ulkonaliikkumiskielto oli yhä voimassa Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Kielto julistettiin sen jälkeen, kun satoja irakilaisia oli kuollut kiihtyneissä väkivaltaisuuksissa. Myös kaupungin kansainvälinen lentokenttä on suljettu, mikä pakotti presidentti Jalal Talabanin lykkäämään kauan odotettua vierailua naapurimaahan Iraniin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.