Mainos

USA:n demokraatit kokoontuvat puoluekokoukseen

Presidentinvaalikampanja alkoi Yhdysvaltain demokraattien osalta toden teolla tänään, kun puoluekokousedustajat saapuivat Chicagoon pohjustamaan Bill Clintonin valintaa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Useita päiviä kestävän show'n toivotaan kasvattavan presidentin etumatkaa mielipidetiedusteluissa kiusallisen lähelle kivunneeseen republikaanien Bob Doleen.

Toista kautta havitteleva Clinton lähti kokouksen alla viiteen osavaltioon suuntautuvalle kampanjakiertueelle. Presidentin erikoisjuna kiertää vaalitilaisuuksia, joissa Clinton ottaa joka päivä esille uuden kampanjateeman. Kiertue huipentuu puoluekokouspuheeseen torstai-iltana Chicagossa.

Eilen Clinton lupasi huolehtia jokaiseen kouluun tietokoneet ja yhteyden "tiedon valtaväylälle". Tänään oli vuorossa rikollisuus ja käsiaseiden hankkimisen vaikeuttaminen. Huomenna presidentti puhuu koulutuksesta ja keskiviikkona ympäristöstä.

Ulkopolitiikassa Clinton on jo ilmoittanut terrorismin vastustamisen politiikkansa tärkeimmäksi tavoitteeksi. Bosnian ja Lähi-Idän rauhaprosessien tukeminen ovat myös lähes itsestään selviä painopistealueita.

Seikka, mistä puhutaan vain kulissien takana, ovat mahdolliset uudelleenjärjestelyt Clintonin hallinnossa mahdollisen uudelleenvalinnan jälkeen. Lähi-Idässä sitkeästi rauhaa neuvottelleen ulkoministeri Warren Christopherin ja Parkinsonin tautia sairastavan oikeusministeri Janet Renon arvellaan ainakin olevan lähtövuorossa.

Demokraattien puoluekokous alkoi Chicagossa aamuyöllä Suomen aikaa herkissä tunnelmissa, kun puhujalavalle saapui kaulasta alaspäin halvaantunut näyttelijä Christopher Reeve, parhaiten tunnettu elokuvaroolistaan Teräsmiehenä.
(STT-Reuter-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.