Mainos

USA arvioi apunsa uudestaan Hamasin osallistuessa hallitukseen

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan mukaan maa ei myönnä rahaa terroristijärjestöille.

Yhdysvallat harkitsee uudelleen kaikkea palestiinalaisille lupaamaansa apua, jos äärijärjestö Hamas osallistuu uuteen hallitukseen. Hamas nousi suurimmaksi ryhmäksi palestiinalaisten toissapäiväisissä parlamenttivaaleissa.

Yhdysvallat ilmoitti, että Hamas on yksiselitteisesti terrorijärjestö, eikä Yhdysvallat tue terrorismia. Myös EU on luokitellut Hamasin terrorijärjestöksi.

- Sanoakseni asian selvästi, emme myönnä rahaa terroristijärjestöille, sanoi ulkoministeriön tiedottaja Sean McCormack.

- Toimemme perustuvat lakiimme ja politiikkaamme.

Hamasin kannattajat ottivat yhteen mielenosoituksessa vaalit hävinneen Fatahin kannattajien kanssa illalla.

Hamas on tunnettu itsemurhaiskuistaan, joissa on kuollut satoja israelilaisia. Se on ilmoittanut jatkavansa aseellista vastarintaansa Israelin miehitystä vastaan vaalivoitosta huolimatta.

Rauhansuunnitelman kvartetti vaatii Hamasia irti väkivallasta

Lähi-idän rauhansuunnitelman kvartettina tunnettu taustaryhmä vaatii kannanotossaan palestiinalaista Hamas-äärijärjestöä luopumaan väkivallasta ja tunnustamaan Israelin valtion.

Kvartetin jäsenet, YK, Yhdysvallat, EU ja Venäjä, neuvottelivat tilanteesta viime yönä Suomen aikaa. Kvartetin rauhansuunnitelma - tiekartta - tähtää palestiinalaisvaltion perustamiseen.

Perustamissuunnitelman toteutuminen edellyttää sitä, että kaikki rauhanprosessin osapuolet irtisanoutuvat terrorismista ja muusta väkivallasta ja luopuvat aseistaan, kvartetti totesi puhelinkokouksen jälkeen julkistetussa kannanotossaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.