Mainos

Urpilainen: Uudet vaalit eivät ole poissuljetut

SDP on kutsunut opposition koolle pohtimaan mahdollisuutta järjestää uudet eduskuntavaalit.

Ennenaikaisten eduskuntavaalien vaatiminen ei ole poissuljettua, sanoo SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Urpilainen katsoo, että hallituksella ei ole nyt sitä toimintakykyä, jota talouskriisin keskellä tarvittaisiin.

"Hallituksen punnittava moraaliaan"

Tapaamisen on kutsunut koolle SDP:n ryhmänjohtaja Tarja Filatov. Filatov ihmettelee sitä, ettei pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tiedä, miten hänen vaalirahojansa on kerätty.

-Kukaan ei voi tietää jokaista postimerkkeihin mennyttä euroa, mutta jos kymmenettuhannet tulevat ja menevät vaalikampanjassa ilman ehdokkaan tietoa ja siunausta, kampanjan rahoitus on hoidettu retuperäisesti, Filatov muistuttaa.

Tämä horjuttaa ryhmänjohtajan mielestä uskoa hallituksen kykyyn hoitaa valtiontaloutta talouskriisin aikana. Hän heittää pallon erityisesti vihreille.

- Hallituspuolueet joutuvat punnitsemaan nyt omaa moraaliaan. Millaisen kavereiden kanssa he haluavat maata johtaa? Vihreiden hiljainen hyväksyntä vaalirahakohussa on vähintään outo.

Soini ehti jo ilmoittautua ehdolle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on jo lupautunut ehdokkaaksi, mikäli eduskuntavaalit uusitaan. Kesäkuussa europarlamenttiin valittu ja eduskunnan jättänyt Soini sanoo, että puolueen puheenjohtajan on oltava keulilla.

Soinin mielestä vaalirahakohu syö poliittista uskottavuutta. Hän vaatii hallitukselta tiedonantoa, jonka käsittelyn päätteeksi eduskunnassa äänestettäisiin hallituksen luottamuksesta.

Katso Matti Maunun raportti ja politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapalan haastattelu (Kymmenen uutiset 23.9.2009)

Katso Jarkko Sipilän juttuja puolustusministeri Jyri Häkämiehen haastattelu (Seitsemän uutiset 23.9.2009)

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.