Mainos

Urpilainen: Ruotsin poisjäännillä ei suurta vaikutusta Suomeen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan Ruotsin poisjäännillä yhteiseurooppalaisesta pankkivalvonnasta ei ole suuria vaikutuksia Suomeen.

Urpilainen arvioi, että poisjäännillä ei myöskään ole vaikutusta esimerkiksi sekä Suomessa että Ruotsissa toimivan Nordean liiketoimintaan.

– Se (Ruotsin poisjäänti) ei tarkoita Suomen kannalta mitään dramaattista. Mutta totta kai me toivomme, että sekä Ruotsi että Tanska niin kuin muutkin ei-euromaat voisivat olla tässä toiminnassa mukana, Urpilainen sanoi saapuessaan EU:n valtiovarainministerien kokoukseen Brysseliin.

Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borg sanoi aiemmin tänään, että Ruotsi jää todennäköisesti pankkivalvonnan ulkopuolelle.

Urpilaisen mukaan Suomi tekee kuitenkin edelleen kovasti töitä sen puolesta, että Ruotsi ja Tanska liittyisivät jossain vaiheessa pankkivalvontayhteistyöhön.

Urpilaisen mukaan pankkivalvontaneuvotteluissa on keskusteltu siitä, että taseeltaan yli 40 miljardin euron pankit olisivat valvonnan piirissä. Suomen osalta mukana olisivat Urpilaisen mukaan joka tapauksessa kolme suurinta pankkiryhmää.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu (Kymmenen uutiset 12.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.