Mainos

Upseerien ulkomaankomennukset tyrmätään

Sekä Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kalevi Lamminen että Upseeriliiton puheenjohtaja Pekka Kouri vastustavat puolustusministeri Anneli Tainan esitystä upseerien pakkokomennuksista ulkomaille.

Puolustusministeri Anneli Tainan esitys siitä, että jokainen upseeri olisi velvollinen osallistumaan kansainvälisiin komennuksiin, tyrmätään täysin kentällä.

Aiemmin Päällystöliitto asettui vastustamaan tätä hanketta. Nyt myös Upseeriliitto torjuu ajatuksen. Upseeriliiton mukaan jo nyt väkeä on riittäävsti ulkomaasnkonennuksiolla.

Satakunnan Kansan haastattelussa Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kalevi Lamminen pitää esitystä perustuslain vastaisena. Hänen mukaansa suomalaisten upseerien velvollisuus on puolustaa Suomea, eikä ketään virkamiestä voida pakottaa kansainvälisiin tehtäviin.

-Suomalaisia upseereita ei voida käskeä sotimaan ulkomaille, vaan sen on jatkossakin perustuttava vapaaehtoisuuteen, Lamminen sanoo. Puolustusministeri Tainan mukaan puolustusministeriössä suunnitellaan jokaiselle upseerille velvollisuutta osallistua kansainvälisiin komennuksiin. Nykyään niihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Esitystä vastustaa tiukasti myös Päällystöliitto. STTK-J:hin kuuluva Päällystöliitto edustaa noin 5500:aa puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa palvelevaa opistoupseeria. Liitto on suurin puolustusvoimien henkilöstöjärjestö.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.