Mainos

Upea kesä jatkuu: Helle palaa alkavalla viikolla, luvassa jopa +27 astetta

Tuulisten ja osin hyvin sateisten juhannuspäivien jälkeen suomalaisille on tarjolla jälleen hyviä sääuutisia: helle palaa alkavalla viikolla, ja lämpötila nousee jopa 27 asteeseen.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että ennen kuin sää taas lämpenee ja poutaantuu, tänä yönä ja huomenna on viileämpää ja epävakaisempaa.

– Etelä- ja Itä-Suomeen leviää yön aikana sateita, jotka jatkuvat huomenna iltapäivälläkin ajoittaisina sateina ja kuuroina. Muualla on pelkkää poutaa ja lännessä myös aurinkoista. Auringossa lämmintä huomenna 20–23 astetta. Pilvien alla jäädään 18 asteeseen.

Sää lämpenee päivä päivältä

Tiistainakin saattaa vielä tulla yksittäisiä sadekuuroja Etelä- ja Itä-Suomessa, mutta enimmäkseen on jo poutaa.

– Tiistaina ei ole vielä hellettä, mutta ilmamassa on aavistuksen lämpimämpi kuin maanantaina. Päivän ylimmät lämpötilat voivat olla 23 asteen tienoilla.

Keskiviikkona Suomi jakautuu sään puolesta kahteen osaan.

– Pohjoiseen virtaa aiempaa kylmempää ilmaa Pohjois-Atlantilta ja Lappi viilenee. Etelään virtaa puolestaan entistäkin lämpimämpää ilmaa ja helleraja menee jo rikki. Päivä on koko maassa poutainen. Etelä- ja Keski-Suomessa on aurinkoista, pohjoisessa pilvistä.

Torstai on Mannisen mukaan viikon lämpimin päivä.

– Aurinko paistaa ja lämpötila nousee ylimmillään 27 asteeseen. Lämpimintä on Seinäjoen, Tampereen ja Imatran tienoilla, mutta muutenkin on Etelä- ja Länsi-Suomessa helteistä. Helsingissä lämmintä on 26 astetta. Pohjoisessa lämpötila jää sen sijaan alle 20 asteeseen. Sää on siellä myös muuta maata pilvisempi.

Sade viilentää loppuviikolla, sunnuntaina taas hellettä?

Näillä näkymin perjantaina Suomeen tulee lännestä matalapaine, joka viilentää ilman – mutta vain väliaikaisesti.

– Suomen yli itään kulkeva sadealue tuo Suomeen sateita ja vie helteet mennessään. Myös lauantai näyttää nyt kylmältä, mutta sunnuntaina voi olla taas hellettä.

Manninen kertoo, että torstaihin asti sään ennustettavuus on hyvä, eli ennustetut lämpötilat hyvin todennäköisesti toteutuvat.

– Tosi kivaa kesäsäätä kaikkiaan on tarjolla ja vaikka välillä sataakin, sekin kuuluu kesään.  Se tekee luonnolle hyvää. Sienet kasvavat, Manninen naurahtaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.