Mainos

Lapissa kannattaa ottaa helteistä kaikki irti: "Seuraavasta hellepäivästä ei hajuakaan"

Pohjois-Suomessa on riittänyt lämpöä viime päivinä. Helteistä kannattaakin ottaa nyt Lapissa kaikki irti, sillä asiaan on tulossa raju käänne. Eikä ole muuallekaan Suomeen luvassa lähiaikoina hellejaksoja, kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Huomenna maan etelä- ja länsiosaan saapuu iltapäiväksi sadealue. Paikoin sataa rankasti ja ukkostakin on mukana.

-Idässä ja pohjoisessa on vielä huomenna kesäisen lämmintä ja aurinkoisilla alueilla on yli 20 astetta. Itärajalla ja Pohjois-Lapissa voi mennä helleraja rikki, Mäntykannas toteaa.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina matalapaine saapuu pyörimään Suomen ylle. Sen myötä sää viilenee ja muuttuu epävakaiseksi.

-Tiistaina Pohjanmaalla tulee kuurottaisia sateita. Etelä- ja Keski-Suomessa voi olla 20 asteen lämpötiloja ja Lapin itäosassa voidaan päästä lähelle hellerajaa, mutta siihen se sitten jää, Mäntykannas sanoo.

Keskiviikkona ja torstaina sää viilenee koko maassa. Maan keski- ja pohjoisosassa sataa. Etelässä sateet ovat kuurottaisia.

-Torstai näyttää viileimmältä päivältä. Lapissa lämpötilat putoavat paikoin jopa lähes 20 astetta, 5-10 asteen välille, Mäntykannas kertoo.

Loppuviikolla matalapaine väistyy ja viikonloppuna etelässä voi olla 20 astetta lämpöä, mutta tämän jälkeen on taas luvassa sään viilenemistä ja sateita.

Mäntykannas kertoo, että ECMWF:n keskipitkän ennusteen mukaan heinäkuussa ei ole luvassa kunnon hellejaksoja.

-Kuun ensimmäinen puolisko on ennusteen mukaan selvästi tavanomaista viileämpi. Yksittäisiä hellepäiviä voi olla, mutta ei lämpöaaltoa. Helteet pysyvät Etelä-Euroopassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.