Upea ele: Kun pieni koululainen ei meinannut päästä tien yli, huomaavainen bussikuski riensi apuun kesken työpäivän

Autot eivät antaneet tietä – Helsingissä rohkea suojatien ylittäjä 0:18
Video: Poliisin suojatievideossa näkyy, miten autoilijat eivät antaneet jalankulkijalle tietä. 

Huomaavaisen bussikuskin toiminta sai runsaasti kiitoksia ja ihastusta, kun kuopiolainen Jenna jakoi tyttärensä ja bussikuskin kohtaamisen tarinan sosiaalisessa mediassa. Bussikuskin huolehtivaisuus jäi Jennan mukaan tytölle tarkasti mieleen – ja toi hyvän mielen niin äidille kuin tyttärellekin.

Kun kuopiolaisen Jennan pieni 7-vuotias tytär oli menossa kouluun noin kahdeksan aikaan perjantaina, hän ei millään saanut autoilijoilta tietä suojatien ylitykseen.

Suojatien vieressä oli bussipysäkki ja bussi, jonka takaa pieni koululainen yritti saada autoilijoihin yhteyttä.

Yllättäen avuksi tuli huomaavainen bussikuski linja-autostaan. Hän sai käsillä viittoen seuraavan auton antamaan tietä pienelle koululaiselle. Bussikuski saattoi tytön tien yli ja vielä seuraavankin suojatien yli, jotta tien ylitys sujui turvallisesti, Jenna kertoo MTV Uutisille.

Kun Jennan tytär tuli kotiin koulusta, tyttö kertoi äidilleen heti kertomuksen urhoollisen bussikuskin avusta.

– Tyttö sanoi hymyilleensä sen takia lopun koulumatkan. Hän lisäsi myös, että "minä seisoisin siellä varmaan vieläkin, jos se kuski ei olisi auttanut!", Jenna kertoo.

Jenna ilahtui tytön kertomuksesta ja sanoo opetelleensa lapsen kanssa turvallista, rauhallista tienylitystä.

– Lapselle on opetettu, että muita kuuluu auttaa, joten on hienoa, että lasta itseäänkin noin hienosti autetaan!

Jenna lähetti kiitokset bussikuskille

Jenna lähetti kiitokset Kuopion liikenteelle bussikuskin esimerkillisestä toiminnasta.

Hän jakoi tarinan myös sosiaaliseen mediaan, sillä hän toivoi tarinan tuovan hyvää mieltä ja saavan joitakin autoilijoita miettimään pienten koululaisten kohtaamista. 

– Toivottavasti autoilijat miettisivät, kuinka pieniä lapsia kohdataan liikenteessä. Aikuinenkaan ei vilkkaasti liikennöidyssä paikassa meinaa päästä tien yli, niin miten sitten nämä pienet ihmiset. Autoilijoilla ei saisi olla niin kiire, Jenna pohtii.

Kiitokset ovat Jennan mukaan tavoittaneet huomaavaisen bussikuskin. Jennan tytär kertoi myös kiittäneensä henkilökohtaisesti kuljettajaa teiden ylitysten jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat