Mainos

Bussimatkustajalta hieno teko Helsingissä – ”Näin hyvällä mielellä en ole koskaan myöhästynyt töistä"

Tiistaiaamun lumimyräkässä moni helsinkiläinen myöhästyi töistä. Niin kävi Minna Lahtelallekin, mutta syy oli epätavallinen.

Lahtelan bussimatka keskeytyi, kun hän jäi auttamaan hätääntynyttä pikkupoikaa.

– Matkalla töihin aamun lumimyräkässä joku huusi bussikuskille, että "täällä parkuu joku pikkupoika. Ilmeisesti jäi pysäkiltään". Kaikki vain toljottivat itkevää pikkumiestä, Lahtela kirjoitti Facebookissa tiistaina.

– Nousin tuolistani ja menin pojan luokse. Lohdutin ja kysyin haluaako, että saatan hänet pysäkille jonne oli tarkoitus jäädä. Ja niin hyppäsimme seuraavalla pysäkillä pois ja tarvoimme tuiskussa kaksi pysäkkiä taaksepäin. 8-vuotias poika rauhoittui välittömästi. Rupattelimme matkalla mukavia ja hän kiitti hymyillen, kun pääsi viimein jatkamaan tuttua koulutietään ja minä lähdin odottamaan seuraavaa bussia. Näin hyvällä mielellä en ole koskaan myöhästynyt töistä!!!

Tarkoitus ei ole syyttää ketään

Päivitys keräsi Facebookissa vuorokaudessa yli 10 000 tykkäystä.

Lahtela korostaa, että päivityksen tarkoituksena ei ole syyttää kuljettajaa tai matkustajia. Tapaus sattui aamuruuhkassa, Konalan kaupunginosasta Helsingin keskustaan kulkevan linjan bussissa.

– Bussi oli ehtinyt jo kauas edelliseltä pysäkiltä, eikä kuski olisi enää voinut pysähtyä keskellä sitä ruuhkaliikennettä, Lahtela kertoi MTV Uutisille keskiviikkona.

– Se vain, että jonkun pitää havahtua ja tällä kertaa se olin minä. Haluan elää siinä uskossa, että jos minä en olisi havahtunut, niin ennemmin tai myöhemmin joku toinen olisi, toivottavasti.

– Kaikki me aikuiset emme ehkä osaa reagoida noihin tilanteisiin. Ei havahduta, vaan katsotaan asiaa aikuisen näkökulmasta. Minulla on itselläni kaksi lasta, niin se ehkä auttaa asiassa. Ja olen töissä Aseman lapset ry:ssä, joten tämä tavallaan kuuluu työhöni, Lahtela nauraa.

– Tietyssä mielessä olen siis ammattilainen tässä tilanteessa ja olin töihin menossa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja