Mainos

Uotien jutun käsittely jatkuu

Kari ja Jussi Uotin sekä viiden muun vastaajan talousrikosjutun käsittely Salon käräjäoikeudessa jatkuu.

Oikeus hylkäsi maanantaina Jussi Uotin ja kahden muun vaatimukset lopettaa jutun käsittely kohtuuttoman pitkäksi venyneen ajan takia. Juttu on ollut vireillä kohta kahdeksan vuotta.

Vastaajien mukaan käsittelyn venyminen on vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta. Vastaajat vetosivat tammikuiseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) tuomioon, jossa Suomi velvoitettiin maksamaan korvauksia miehelle, jonka talousrikosjutun käsittely oli kestänyt yli seitsemän vuotta.

Salon käräjäoikeus totesi, että Uotien jutun käsittely on kiistatta kestänyt poikkeuksellisen pitkään, ja että kesto on ainakin osaksi johtunut syyttäjien ja oikeusministeriön tehottomasta toiminnasta. Oikeuden mukaan juttua ei kuitenkaan voi verrata EIT:n käsittelemään.

EIT:n "jossain määrin monimutkaisena" pitämässä jutussa oli noin 3000 sivua oikeudenkäyntiaineistoa. Salon jutussa aineistoa on tällä hetkellä 20000 sivua. Oikeus katsoi myös, että vastaajien omalla toiminnalla on ollut merkitystä oikeudenkäynnin pitkittymiseen.

Todistajien kuuleminen jutussa alkaa maaliskuussa. Aikaa on varattu alkuvuoteen 2005. Tuomion oikeus arvio voivansa antaa alkukesästä. Vastaajat ovat vaatineet oikeudenkäynnin lopettamista ja syytteiden hylkäämistä jo neljä kertaa aikaisemminkin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.