Unohda tavalliset vehnäjauhot: Paras pizzapohja syntyykin tästä!

Sivumaku-ruokabloggaaja kokeili tavallisen vehnäpizzapohjan sijaan uudenlaista pizzataikinaa ja yllättyi positiivisesti.

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen tietää niksit täydelliseen pizzapohjaan. Kesällä Kinnunen käsitteli blogissaan erilaisia pizzapohjan valmistusmenetelmiä ja totesi parhaan vehnäjauhoista valmistettavan pohjan syntyvän kylmäfermentaation avulla. Mutta pizzapohjaa ei suinkaan ole pakko valmistaa tavallisesta vehnästä. Tällä kertaa Kinnunen kokeilikin taikinan pääraaka-aineeksi trendikästä spelttiä.

– Speltti on ollut mulle nimenä hyvin tuttu raaka-aine, mutta ymmärsin vasta nyt, etten ole siitä liiemmin mitään varsinaisesti tehnyt. . Ajattelin käyttää sitä täysin vehnän tapaan ohjeesta riippumatta, raaka-aineeseen sen enempää perehtymättä. Sen verran etuja on selvillä, että kyseessä on kotimainen, jalostamaton alkuperäisvilja. Eli sinänsä loistava lähtökohta, Kinnunen kirjoittaa.

Yllätyksekseen Kinnunen huomasi spelttipizzataikinan käyttäytyvän tavallista vehnäversiota paremmin ilmakuplien muodostamisessa. Kuplat kohosivat taikinaan hetkessä, kun Kinnunen oli pyöritellyt hennosti ensimmäisen pizzapohjan.

– Taikinan rakenne oli silkinpehmeä ja sitko mainio. Sellainen, jota tekee mieli käsitellä hellästi. Tiedän aika paljon pizzataikinasta ja tämä oli yksiä parhaita koostumuksia, joita olen saanut aikaan. Vehnätaikinalla ei puolessa tunnissa saisi samaa tulosta mitenkään. Lopputulos jatkoi hämmästelyä. Ilmava, jopa kevyen oloinen rapsakka pohja, joka pysyi kasassa slaissia haukatessa. Ja ne kuplat. Vehnäversiossa niitä saisi odottaa kohottaessa vähintään seuraavaan päivään. Tässä ne oli valmiissa pizzassa tunnin sisällä taikinanteon aloittamisesta, Kinnunen ylistää.

Lue lisää pizzataikinasta ja katso herkullinen resepti Sivumaku-ruokablogista

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja