Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Unohda tavalliset vehnäjauhot: Paras pizzapohja syntyykin tästä!

Julkaistu 09.10.2013 09:06(Päivitetty 09.10.2013 09:33)

Sivumaku-ruokabloggaaja kokeili tavallisen vehnäpizzapohjan sijaan uudenlaista pizzataikinaa ja yllättyi positiivisesti.

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen tietää niksit täydelliseen pizzapohjaan. Kesällä Kinnunen käsitteli blogissaan erilaisia pizzapohjan valmistusmenetelmiä ja totesi parhaan vehnäjauhoista valmistettavan pohjan syntyvän kylmäfermentaation avulla. Mutta pizzapohjaa ei suinkaan ole pakko valmistaa tavallisesta vehnästä. Tällä kertaa Kinnunen kokeilikin taikinan pääraaka-aineeksi trendikästä spelttiä.

– Speltti on ollut mulle nimenä hyvin tuttu raaka-aine, mutta ymmärsin vasta nyt, etten ole siitä liiemmin mitään varsinaisesti tehnyt. . Ajattelin käyttää sitä täysin vehnän tapaan ohjeesta riippumatta, raaka-aineeseen sen enempää perehtymättä. Sen verran etuja on selvillä, että kyseessä on kotimainen, jalostamaton alkuperäisvilja. Eli sinänsä loistava lähtökohta, Kinnunen kirjoittaa.

Yllätyksekseen Kinnunen huomasi spelttipizzataikinan käyttäytyvän tavallista vehnäversiota paremmin ilmakuplien muodostamisessa. Kuplat kohosivat taikinaan hetkessä, kun Kinnunen oli pyöritellyt hennosti ensimmäisen pizzapohjan.

– Taikinan rakenne oli silkinpehmeä ja sitko mainio. Sellainen, jota tekee mieli käsitellä hellästi. Tiedän aika paljon pizzataikinasta ja tämä oli yksiä parhaita koostumuksia, joita olen saanut aikaan. Vehnätaikinalla ei puolessa tunnissa saisi samaa tulosta mitenkään. Lopputulos jatkoi hämmästelyä. Ilmava, jopa kevyen oloinen rapsakka pohja, joka pysyi kasassa slaissia haukatessa. Ja ne kuplat. Vehnäversiossa niitä saisi odottaa kohottaessa vähintään seuraavaan päivään. Tässä ne oli valmiissa pizzassa tunnin sisällä taikinanteon aloittamisesta, Kinnunen ylistää.

Lue lisää pizzataikinasta ja katso herkullinen resepti Sivumaku-ruokablogista

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hittiTestasimme Jennin kahden ainesosan "pikajuuston" – hämmentävän hyvä lopputulosRuokatoimittaja testasi 90 sekunnin vähähiilihydraattisen leivän: "Supernopea ja proteiinipitoinen pikaleipä"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Nerokas vinkki: Näin teet pizzapohjan ilman hiivaa – avaa oluttölkki!Tee itse superherkullinen friteeraustaikina: "Parempi kuin netin useimmat ohjeet"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan