Unohda pörinät ja pärinät, korskuva ori saa pian patterin: Ferrarilta tulossa sähköauto

Ferrarin uusi superhybridi on nimeltään SF90 Stradale 1:36
Ferrarin uusi hyperhybridi on nimeltään SF90 Stradale. Näitä Ferrarin historian tehokkaimpia tuotantoautoja on myyty myös Suomeen.

Urheiluautoistaan tunnettu italialainen Ferrari on vahvistanut kehittävänsä ensimmäistä sähköautoaan. Ferrarin ilmoitus pani pisteen pitkään velloneille huhuille.

Tehokkaisiin polttomoottoriautoihin koko historiansa ajan keskittynyt Ferrari on loikkaamassa itselleen tuntemattomalle alueelle; se on nimittäin vahvistanut työstävänsä historiansa ensimmäistä täyssähköautoa.

Ferrarin toimitusjohtajan tehtävät väliaikaisesti hoitaakseen saanut John Elkann kertoi, että korskuva patteriori saapuu markkinoille vuonna 2025. Tähän asti italialaisvalmistaja on aina vain todennut, ettei aika ole vielä valmis sähkö-Ferrarille.

Nyt sitten ilmeisesti on.

Ferrarin toistaiseksi lähimmät kosketukset sähköautoihin ovat olleet LaFerrari- ja SF90 Stradale -hybridit, joista jälkimmäinen on edelleen tuotannossa. Mitään kauppakassia Ferrari ei suunnittele, vaan kyseessä on ihan täysiverinen urheiluauto.

Elkannin mukaan auto tulee vastaamaan kaikkea sitä, mitä Ferrari-fanit ovat haaveilleetkin yhtiön insinöörien ja muotoilijoiden keksivän. Tarkoituksena on houkutella faneiksi uuden sukupolven edustajia.

Ferrarin toinen kiinnostava uutuus on sen tuleva Purosangue-katumaasturi. Italialaisvalmistajan ensimmäinen SUV esitellään vuoden 2022 aikana.

Lähteet: Autocar, Forbes

Lue myös:

    Uusimmat