Unohda mustavalkoisuus – värit tulevat takaisin sisustukseen!

Tasapäisen, valkoisen sisustuksen aika on ohi. Värit tulevat takaisin, sanoo trendianalyytikko Susanna Björklund.

Trendejä työkseen tutkiva Susanna Björklund on koonnut Habitare-messuille näyttelyn, joka esittelee asumisen tulevia trendejä. 

– Selkeästi olemme menossa takaisin kohti väriä ja lämpöä. Kodista halutaan tehdä rauhan tyyssija kaiken turbulenssin keskelle. Siihen liittyy lämpimiä värejä ja aitoja materiaaleja, kuten puuta, joka tosin on kuulunut skandisisustukseen jo pidempään, Björklund sanoo. 

Björklundin mukaan vallalla on ollut pitkään valkoinen, kylmä ja minimalistinen kausi. Vaikka taloustilanne on edelleen heikko, on muutos trendeissä havaittavissa.

– Joka tuutista tulee negatiivisia uutisia. Ilman historiaa ei ole tulevaisuutta, ja nyt katseet kääntyvät kotiin. Tähän liittyy paljon syviä värejä, ihania pintoja ja erilaisia struktuureja. Vaikutteet tulevat art decosta ja 70-luvulta.

– Kodista tehdään ikään kuin pesä, sen takia sinne laitetaan lämpöä. Värejä todellakin näkyy nyt ympäri maailmaa. Myös elämysten merkitys on todella tärkeä kotona. 

Habitaressa 9.–13.9. nähdään ensimmäistä kertaa laaja sisustuksen ja muotoilun tulevaisuuden trendejä ja heikkoja signaaleja esittelevä Signals -vainunäyttely. Susanna Björklundin kokoama näyttely esittelee neljä teemaa, joista jokainen muodostaa oman maailmansa, johon pääsee tunnelmoimaan.

Maailmat tarjoavat näkemyksen erilaisista asumisen trendeistä.

Lue myös:

    Uusimmat