Mainos

UNHCR: Ei vielä serbejä Kosovoon

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mielestä aika ei ole vielä kypsä tuhansien serbien paluulle Kosovoon.

Kosovo ei ole vielä valmis serbien paluulle

Turvallisuustilanne on Kosovossa edelleen hyvin vakava eikä serbien laaja paluumuuttoa kosovoon voi suositella, UNHCR:n tiedottaja Paula Gedhini sanoi tänään. Jugoslavian uusi presidentti Vojislav Kostunica aikoo pitää tiukasti kiinni siitä, että serbien ja muiden pakolaisten on voitava palata YK:n hallinnoimaan maakuntaan.

-Aion ajaa asiaa sinnikkäästi keskusteluissa ulkomaisten edustajien kanssa, Kostunica sanoi tänään tavattuaan Belgradissa Kreikan ulkoministerin. Albaanien AAK-puolueen johtaja torjui tuoreeltaan Kostunican lausunnon "virheenä". Puoluejohtaja Ramush Haradinajn mukaan Kostunica teki virheen, kun hän alkoi puhua serbipakolaisista mainitsematta lainkaan Serbian vankiloissa viruvia satoja albaanisotavankeja.

Kosovosta pakeni YK:n arvion mukaan yli 150 000 serbiä vuosina 1998 ja 1999. Maakunnassa asuu edelleen noin satatuhatta serbiä. Serbian vankiloissa on noin tuhat etnistä albaania sodan jäljiltä. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan kateissa on lisäksi yhä yli 3 300 albaania.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.