Unelmansa toteuttanut Teemu Pukki muistelee uransa vaikeita alkuhetkiä: "Ei ole helppoa olla jalkapalloilija"

6:51
Videolla juttu Teemu Pukin jatkosopimuksesta.

Valioliigaan nousseen Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki avautui The Telegraphille laajassa haastattelussa urastaan ja elämästään.

Pukki oli Norwichille loistava hankinta, sillä seura sai hänet riveihinsä ilmaiseksi. Pukki kiitti ja oli nostamassa 29 maalilla Norwichiä Valioliigaan. 

– Jalkapallossa liikkuu nykyään liikaa rahaa, siirtomaksut nousevat ja nousevat. En maksanut mitään, joten se oli hyvää bisnestä seuralle, hän sanoi. 

Pukki, 29, sanoi, ettei hän olisi osannut odottaa ikinä niin isoa maalimäärää. 

– Ei ole helppoa olla jalkapalloilija. Siinä vaaditaan paljon sitoutumista ja työtä jalkapallon ulkopuolella. Olen pelannut monissa maissa, mutta nyt tuntuu, että se kaikki on kannattanut. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Äiti mukana matkassa

Pukki kertoi haastattelussa, että siirtyminen 18-vuotiaana Kotkasta Sevillaan oli iso muutos. Hän muisteli vaikeita ensimmäisiä viikkoja kuumassa ilmastoimattomassa kämpässä. 

– Äitini Teija otti vuoden vapaata töistä ja tuli asumaan kanssani. Se auttoi, mutta minulla oli vaikeuksia kielen kanssa. Nuorena olin vielä ujompi kuin nyt. Ulkomailla pitää kasvaa nopeasti. 

Pukki sanoi, että hän on kasvanut paljon viime vuosina. Hän löysi yhteisen sävelen valmentaja Daniel Farken kanssa. 

– En ollut ennenkään laiska, mutta täällä pelityyli on pakottanut minut pelaamaan enemmän joukkueelle. Rakastan olla hyökkääjä tässä joukkueessa. 


Heti Liverpoolin kimppuun

Norwich palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Valioliigaan heti ryminällä, kun se kohtaa perjantaina Liverpoolin. Pukki sanoi, että hänen isänsä Tero ja hänen setänsä ovat seuranneet tarkkaan Liverpoolia. 

– Suomessa Liverpool on isoin joukkue. Aloitin 1990-luvulla katsomaan pelejä televisiosta. Heidän riveissään on pelannut kaksi suomalaista legendaa, Jari Litmanen ja Sami Hyypiä

Pukki muistutti, että Valioliiga on rutkasti kovempi sarja kuin Championship.

– Uskon, että voimme yllättää ihmiset tänä vuonna. Monet eivät tunne meitä, mutta olemme luottavaisia, että olemme valmiita. 

Telegraph kertoi, että Pukki meni kesällä naimisiin vaimonsa Kirsikan kanssa Hangossa. Pariskunnalla on kaksivuotias tytär Olivia

– Monet suomalaiset ovat minun tapaani rentoja ja hiljaisia. En ole nähnyt syytä muuttaa mitään. Pidän aina jalat maassa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja