Unelma-alun saanut Aatu Räty hälytettiin saunasta NHL-kaukaloon – "Luulin sitä vitsiksi"

Farmiliigasta New York Islandersin miehistöön nostettu Aatu Räty sai NHL-urallaan unelma-alun, sillä Kärppien kasvatti onnistui heti maalinteossa. Räty teki maalin kolmannessa erässä ja vei joukkueensa 3–1-johtoon Florida Panthersia vastaan.

–  Koko päivä on tuntunut epätodelliselta. Olen halunnut päästä NHL-jäille niin kauan kuin muistan. Oli todella erityistä. Etenkin kun pelasimme uskomattoman yleisön edessä ja voitimme, Räty sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Islanders kukisti Panthersin 5–1. Alkukauden AHL-kiekkoa pelannut Räty sai paikan pääliigassa, koska keskushyökkääjä Casey Cizikas loukkaantui. Räty, 20, laukoi kolmesti maalia kohden ja taklasi kahdesti runsaan 11 minuutin peliajalla.

Räty tuli pikakomennuksella farmiliigan Bridgeport Islandersista NHL:ään, sillä hän valmistautui jo täyttä häkää otteluun Hartford Wolf Packia vastaan.

–  Olin aamujäiden jälkeen saunassa, kun kaverit sanoivat, että valmentaja haluaa minut puheilleen. Luulin sitä vitsiksi, mutta onneksi menin, Räty sanoi haastattelussa, jonka Islanders jakoi Twitter-tilillään.

Hän kertoi, että avausmaalin kiekko menee kotona Suomessa palkintokaappiin, jossa on hänen ja Ilveksessä pelaavan veljen Aku Rädyn mitaleja ja muita palkintoja. Aatu Räty voitti elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa. Aku Rädyllä, 21, on ikäluokan MM-kisoista pronssi viime vuodelta.

Islandersissa maalihistoriaa teki myös Anthony Beauvillier, jonka tekemä 1–1-tasoitusmaali oli kanadalaishyökkääjän NHL-uran sadas maali. Beauvillier laukoi kiekon maaliin vielä kolmannen erän lopussa ja vei ottelun lukemiin 5–1.

Vaisun alkukauden pelannut Florida johti ottelua 1–0 vielä ensimmäisen erän jälkeen, mutta jäi sen jälkeen maaleitta. Joukkue voitti viime kaudella runkosarjan, mutta nyt se joutuu venymään yltääkseen edes pudotuspeleihin. Tilannetta ei helpota, että vajaa viikko sitten polvensa loukannut kapteeni Aleksander Barkov ei ole vielä toipunut pelikuntoon.