Ulkoministeriö suosittaa välttämään matkustusta, mutta Sri Lankan kesäsesonkiin myydään yhä matkoja – näin matkatoimistot kommentoivat asiaa MTV Uutisille

Sri Lankassa kahdeksan kirkkoihin ja hotelleihin kohdistunutta pommi-iskua 2:09

Ulkoministeriö suosittaa tällä hetkellä välttämään Sri Lankaan matkustamista maassa tapahtuneiden pommi-iskujen vuoksi.

Suomessa toimivista matkatoimistoista ainakin Tui, Apollomatkat ja Tjäreborg järjestävät matkoja Sri Lankaan. Tuilta ja Apollomatkoilta kerrotaan, ettei lomasesonki ole parhaillaan käynnissä, joten maassa ei ole heidän asiakkainaan suomalaisia turisteja.

Tuin seuraavat suomalaismatkaajat ovat tehneet varauksen Sri Lankaan kesäkuulle, jolloin Tuin Sri Lankan kesäsesongin matkustuskausi alkaa.

– Seuraamme ulkoministeriön ohjeistuksia. Jos ulkoministeriö suosittaa, ettei kannata matkustaa, tilannetta tarkastellaan sitten uudelleen. Kukaan ei ole tehnyt ainakaan vielä perumisia tai muutoksia kesän matkoista, kertoo Laura Aaltonen Tuilta.

"Pääsiäisen jälkeen katsotaan"

Myös Apollomatkoilta kerrotaan, ettei matkustussesonki ole parhaillaan käynnissä, vaan se käynnistyy toukokuun lopulla.

– Pääsiäisen jälkeen katsotaan, miten alkavan kesäkauden kanssa toimitaan. Kausi alkaa vasta tämän kuun lopussa eli tässä on vielä aikaa tehdä toimenpiteitä, jos tarvetta on, kertoo Satu Kontulainen Apollomatkoilta.

Apollomatkoilta ei osattu suoralta kädeltä sanoa, onko kukaan vielä perunut tai muuttanut matkojaan.

– Varmasti tiistaina tiedetään enemmän, miten asiakkaat suhtautuvat.

Ulkoministeriö: Vältä matkustamista

Matkanjärjestäjä Tjäreborgin verkkosivuilta voi ostaa lento ja hotellipaketteja Sri Lankaan esimerkiksi jo ensi viikolle.

MTV Uutiset ei tavoittanut maanantaina yhtiön edustajaa kommentoimaan, miten terroriteot vaikuttavat jo yhtiön matkoihin.

Ulkoministeriö kehottaa verkkosivuillaan suomalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Sri Lankaan.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat