Suomen ulkoministeriö varoittaa: Vältä matkustamista Sri Lankaan

Yksi Sri Lankan räjähdyksistä tallentui videolle 0:50
Video: Yksi Sri Lankan räjähdyksistä tallentui videolle

Sri Lankassa oleskelee parhaillaan enemmän suomalaisia kuin aiemmin arvioitiin, kerrotaan ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä.

Tänään tapahtuneen räjähdyssarjan jälkeen ministeriö kehotti saarella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Tämän jälkeen ilmeni, että maassa on ainakin noin 200 suomalaista, kerrotaan ulkoministeriön viestinnästä.

Ennen iskuja matkustusilmoituksen oli tehnyt noin 80 suomalaista.

–  Selvitämme edelleen tilannetta. Muun muassa kunniakonsuli tekee työtä paikan päällä, sanoo ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän päällikkö Vesa Häkkinen.

Häkkisen mukaan tiedossa ei ole, että kukaan suomalainen olisi kuollut tai haavoittunut iskuissa.

–  Ei voida poissulkea, että olisi suomalaisia, mutta varmistettua tietoa ei ole.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi ollut majoittuneena niissä hotelleissa, joihin iskuja tehtiin.

–  Meillä on näppituntumaa siitä, missä hotelleissa suomalaisia majoittuu ja on oltu niihin yhteydessä. Tilanne on selvityksen alla, Häkkinen sanoi.

Ulkoministeriö on lähettänyt yleistä tietoa tilanteesta sähköpostitse ja tekstiviestillä matkustusilmoituksen tehneille. Matkustajia on neuvottu seuraamaan uutisointia ja noudattamaan viranomaisten ohjeita ulkonaliikkumiskiellosta, välttämään suuria kansanjoukkoja ja olemaan yhteydessä omaisiinsa kotimaassa. Lennolle lähiaikoina lähteviä kehotetaan olemaan yhteydessä matkanjärjestäjiinsä ja lentoyhtiöihin.

Ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa illalla

Suomen ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa Sri Lankaan illalla. Ministeriö kehottaa toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Sri Lankaan maassa tapahtuneiden pommi-iskujen johdosta.

Ulkoministeriö myös kehottaa Sri Lankassa olevia suomalaisia noudattamaan kriisitilanteissa paikallisten viranomaisten ohjeita.

Ministeriö niin ikään muistuttaa, että valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.

Lue myös:

    Uusimmat