Tanskan rikkain mies menetti Sri Lankan iskussa kolme lastaan – monen perheen unelmaloma muuttui hetkessä käsittämättömäksi painajaiseksi

2:09

Sri Lankan pommi-iskujen uhrimäärä on noussut jo lähelle 300. Kuolleet ovat sekä paikallisia että ulkomaalaisia, joista suurin osa oli maassa viettämässä lomaa.

Lukuisia ruumiita on yhä tunnistamatta, mutta se tiedetään, että kuolleista ainakin 36 on ulkomaalaisia.

Heidän joukossaan on ainakin viisi Britannian kansalaista, kolme tanskalaista, yksi portugalilainen, kuusi intialaista, kaksi turkkilaista, kaksi kiinalaista, yksi hollantilainen ja yksi japanilainen.

Erään silminnäkijän mukaan lomalla ollut tanskalaisperhe menetti iskussa kolme lastaan. Tanskan ulkoministeriö on vahvistanut, että kuolleiden joukossa on kolme Tanskan kansalaista.

Nyt Ekstrabladet-lehti kertoo, että kyseessä ovat Tanskan rikkaimman miehen Anders Holch Povlsenin lapset. Hän oli lomalla vaimonsa sekä neljän lapsensa kanssa. Vaimo ja yksi lapsista ovat selvinneet iskusta hengissä tämän hetkisten tietojen perusteella.

46-vuotias Anders Holch Povlsen omistaa Bestseller-yrityksen, jolla on 2780 liikettä 70 maassa. Forbes listasi hänet viime vuonna Tanskan rikkaimmaksi mieheksi.

Bestsellerillä on useita eri vaatemerkkejä, joita myydään sekä yrityksen omissa myymälöissä että myös yksityisten jälleenmyyjien kautta.

Yrityksen perusvaatemerkit ovat Vero Moda ja Only. Muita naisille suunnattuja merkkejä ovat Pieces, Mamalicious, Selected femme, Junarose, Object Collectors Item ja Vila. Bestsellerin vaatemerkkejä miehille ovat Jack & Jones ja Selected homme.

Lasten vaatemerkkejä ovat One Fashion, Outfitters Nation ja Name It.

Britannian kansalaisten joukossa on äiti ja poika, jotka olivat syömässä aamiaista viiden tähden luksushotellissa, kun pommi räjähti. 

11-vuotias Alex Nicholson ja 42-vuotias Anita saivat surmansa toisen kerroksen ravintolassa. The Telegraphin mukaan perheen isä selvisi, perheen pienen tyttären kohtalosta ei ole vielä tietoa.

Perhe oli Sri Lankassa lomamatkalla.

Surmansa sai myös tv-kokki Shantha Mayadunne ja hänen tyttärensä Nisanga, jotka olivat julkaisseet onnellisen kuvan aamiaishetkestään Shangri-Lan hotellissa vain hetkeä ennen iskua.

Turkkilaiset uhrit ovat paikallisen median mukaan kaksi insinööriä. Miesten perheille on viety suruviesti ja Turkin valtionjohto on luvannut tuoda heidän ruumiinsa mahdollisimman nopeasti kotimaahan.

Juttua päivitetään päivän aikana

Lue myös: 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja