Kuva paljastaa Ullanlinnan murhasta syytetyn psykiatrin väitteen tekovälineestä

Ullanlinnan henkirikoksen pääkäsittely alkoi käräjäoikeudessa 1:55
Ullanlinnan henkirikoksen käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa marraskuun puolivälissä.

Helsingin Ullanlinnassa joulukuussa 2022 tapahtunutta henkirikosta on käsitelty oikeudessa tiukasti suljettujen ovien takana. Tänään verho raottui sen verran, että julkiseksi tuli muutama syyttäjän todisteina oikeudenkäynnissä esittämä kuva.

Todistekuvat antavat yllättävän paljon viitteitä tapahtumista ja syytetyn miehen käytöksestä ennen ja jälkeen henkirikoksen.

Syyttäjän todisteista ilmenee, että vaimonsa murhasta epäilty psykiatri hankki tarvikkeita ennen vaimonsa kuolemaa. Syyttäjä uskoo miehen valmistautuneen näillä hankinnoilla vaimonsa tappamiseen.

Todisteiden mukaan vaimonsa murhasta epäilty 48-vuotias mies hankki kaksi pulloa Lasolia kaksi päivää ennen puolisonsa kuolemaa. Toinen lasinpesunesteistä tuoksui sitrukselle ja toinen havulle.

Todistelistauksen mukaan lasinpesunesteet on hankittu Motonetista. 

Tällä hetkellä liikkeestä saa miehen käyttämillä summilla sitruunantuoksuista Lasolia kahden litran pullon. Havuntuoksuista Lasolin hinta näyttää nousseen vuoden takaisesta, mutta suurin piirtein miehen käyttämällä summalla sitä saa peräti neljä litraa.

Syyttäjän mukaan mies tarvitsi lasinpesuaineen muiden muassa verijälkien siivoamiseen pariskunnan asunnossa.

Henkirikoksen jälkeen ruokakauppaan

Syyttäjä on aiemmin kertonut, että epäilee henkirikoksen tapahtuneen perjantain vastaisena yönä 16. joulukuuta. Toisen kauppareissun mies teki perjantaina iltapäiväyhden aikoihin.

Jos syyttäjän epäily henkirikoksen ajankohdasta pitää paikkansa, miehen vaimo oli tässä vaiheessa kuollut. Syyttäjän mukaan mies hakikin kaupasta muiden muassa kahdeksan metrin pätkän köyttä, kaksi kangasteippirullaa ja pressun ruumiin pakkaamista varten.

Julkiseksi tulleesta kuitista ilmenee, että pressu oli toiselta sivultaan kolme ja toiselta neljä metriä pitkä. Kokonsa puolesta se olisi ainakin sopinut syyttäjän väittämään tarkoitukseen.

Ostosreissu tapahtui kauppakeskus Triplan Prismassa. Kuitin mukaan mies osti myös muutaman tortelliinipaketin ja maitokaakaojuomaa.

Epäilty on kertonut käsipainoista

Kirjallisissa todisteissa on myös valokuvia pienistä sinisistä käsipainoista ja syyttäjän toteamus, ettei epäillyn oma kertomus henkirikoksen tekovälineistä voi pitää paikkansa. Poliisi on aiemmin kertonut, että psykiatri on kertonut oman versionsa tapahtumista, mutta se ei vastaa todisteita. Mies on myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman, mutta kertonut sen johtuneen tapaturmasta.

Syyttäjä on julkiseksi tulleiden todisteiden mukaan pyytänyt Normal-kauppaketjulta lausuntoa siitä, onko kuvan käsipainoja joskus myyty heidän liikkeissään. Ketju on vastannut tähän, että ei ole. 

Todiste viittaa siihen, että epäilty on kertonut tarinan käsipainoista ja syyttäjä pyrkii kumoamaan sen. Syyttäjän mukaan henkirikos tehtiin raskaalla kynttilänjalalla tai vastaavalla lyömällä uhria päähän useita kertoja.

Tekopaikka makuuhuone

Syyttäjän kirjallisissa todisteissa on myös pariskunnan asunnon pohjakuva. Syytteen mukaan henkirikos tapahtui pariskunnan makuuhuoneessa.

Henkirikoksen jälkeen mies kääri puolisonsa ruumiin mattoon, joka oli makuuhuoneessa. Makuuhuone oli ainoa parvekkeellinen makuuhuone asunnossa.

 

Miehen kauppareissuista on todisteena myös valvontakameratallenteita, jonka katsomisen oikeus kertoo olevan mahdollista ajanvarauksella medialle oikeustalolla. Helsingin käräjäoikeuden mukaan tallenteita on mahdollista päästä katsomaan aikaisintaan perjantaina.

Murhaepäilyn käsittely jatkuu ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat