Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty ajoi perheensä kanssa mereen toissa kesänä – mies piti tapahtunutta vahinkona: Video tallensi, kun auto kaarsi laiturille ja oli yhtäkkiä vedessä

Kauppatorin satama-altaaseen vajonnut auto nostetaan pohjasta 11:10
Katso videolta, miten auto nostettiin pintaan.

Helsingin Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty 48-vuotias mies on ollut aiemmin rikoksesta epäiltynä jutussa, jossa hänen ajamansa auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla viime vuoden elokuussa. Tapausta tutkittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Henkilöauto luisui veteen ja upposi satama-altaan pohjaan. Auto ajautui mereen keula edellä. Henkirikoksesta epäilty mies ajoi autoa.

Vaimonsa taposta Ullanlinnassa epäilty ajoi 2021 Kauppatorilta mereen puoliso ja neljä lasta kyydissä – tämä epäillyn taustoista tiedetään 4:25
Katso videolta tuoreimmat tiedot tapauksesta ja epäillyn taustoista. 

Autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka surmaamisesta häntä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta heidän edellisistä liitoistaan. Yksi lapsista oli jo tapahtuma-aikaan täysi-ikäinen.

Vaimo istui auton etupenkillä.

Onnekkaasti kukaan ei loukkaantunut tapauksessa vakavasti, ja veden varaan joutuneita auttoivat niin satama-altaaseen hypännyt poliisi sekä läheisyydessä olleet siviilit.

Auto oli koeajossa

Mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko. Hän sanoi seonneensa koeajossa olleen auton ohjauslaitteissa ja luulleensa laittaneensa pakin päälle, kun vahingossa kaasuttikin mereen. Auto oli pysähdyksissä ennen mereen putoamista, jonka jälkeen auto kiihdytti ja putosi mereen.

Auto oli haettu koeajoon vain reilu tunti ennen onnettomuutta.

– Etelärannassa oli laiturissa meripelastuksen vene ja (mies) halusi mennä näyttämään sitä lapsilleen, kun siitä oli ollut aiemmin puhetta. (Mies) ajoi siihen, että näimme meripelastuksen veneen ja hän oli lähdössä peruuttamaan, että voimme ajaa pois, mutta auto lähtikin eteenpäin. Sen jälkeen tuli autossa paniikki, kun auto tippui mereen. Tulimme kaikki autosta pois nopeasti. Auto oli ihan tuntematon ja se oli täysin puhdas vahinko, että auto lähti eteenpäin eikä peruuttamaan taaksepäin, vaimo kertoi elokuussa 2021 poliisin kuulusteluissa.

– En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa. Minulla on selkeät muistikuvat vasta, kun auton keula osui veteen ja tuulilasi meni rikki. Tilanne oli täysin vahinko eikä minulla ollut missään tilanteessa tarkoitus ajaa autoa mereen. Tilanne on todella traumaattinen ja olen syyttänyt itseäni tilanteesta, mies kertoi poliisikuulusteluissa.

Eteläsataman valvontakameroihin tallentuneen videon perusteella mies ajoi autonsa lähelle laituria, ja yhtäkkiä auto on kääntynyt 90 astetta oikealle suoraan veteen.

Valvontakamera: Näin Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty ajoi perheensä kanssa mereen toissa kesänä 0:20

Muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, joten poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan. Mies sai 16 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joka teki hänen tuloillaan 536 euroa.

Rikosnimike on tappo

Nyt samaista 48-vuotiasta miestä epäillään vaimonsa henkirikoksesta. Henkirikos paljastui poliisille lauantaiaamuna Ullanlinnassa, kun mies kantoi vaimonsa ruumista jätesäkissä autoon.

Naisesta oli tehty katoamisilmoitus poliisille perjantaina. Sivulliset kiinnittivät lauantaiaamuna huomiota mieheen, joka kantoi jätesäkkejä autoon ja soitti poliisit paikalle.

Poliisipartio tuli paikalle nopeasti ja löysi jätesäkistä naisen ruumiin. Epäilty mies otettiin heti kiinni tapahtumapaikalta.

Poliisi kertoi maanantaina, että henkirikosta tutkitaan tappona. Rikosnimike on valittu niiden tietojen perusteella, joita poliisilla on tässä vaiheessa tapauksesta.

Poliisi ei pysty edelleenkään avaamaan julkisuuteen uusia yksityiskohtia tapauksesta. Toistaiseksi ei ole mahdollista ottaa kantaa esimerkiksi henkirikoksen tarkkaan tekoaikaan, tekotapaan tai motiiviin.

48-vuotiasta miestä esitetään vangittavaksi mahdollisesti huomenna. Poliisi ei ole vielä kuulustellut häntä.

Täydennetty juttua valvontakameravideolla veteenajosta kello 16.01.

Lue myös:

    Uusimmat