Auto vajosi Kauppatorin satama-altaaseen mukanaan kuusi ihmistä – palomestari ylistää mereen hypänneitä poliisia ja sivullisia: "Ei ole auttajallekaan helppo paikka"

Auto luisui veteen Helsingin Kauppatorilla matkustajat kyydissä – palomestari kommentoi hektistä vaaratilannetta 5:48

Helsingin Kauppatorilla koettiin uhkaava vaaratilanne alkuillasta, kun henkilöauto luisui toistaiseksi tuntemattomasta syystä veteen ja upposi satama-altaan pohjaan. Auton kyydissä oli kuusi ihmistä, joista neljä on aikuisia ja kaksi lapsia. 

Tapahtumien tarkka kulku on toistaiseksi epäselvä, kertoo päivystävä palomestari Timo Ustinov Helsingin pelastuslaitokselta. Poliisi tutkii, minkä syiden takia auto päätyi satama-altaaseen. 

Ustinov kertoo, että kaksi paikalla ollutta kansalaista näki auton päätymisen mereen ja hyppäsi satama-altaaseen auttamaan autossa olleista ulos autosta. Samoin paikalla oli ollut poliisipartio, jonka jäsenistä toinen myös hyppäsi auttamaan.

– Tapahtumien tarkka kulku on vielä vähän auki, mutta tärkeitä on, että kaikki ihmiset saatiin sieltä pois ilman fyysisiä vammoja. Tietysti porukka hiukan kastui ja oli kylmissään, mutta tärkeintä, että ei tullut pahempia fyysisiä vammoja, Ustinov sanoo.

Todellinen läheltä piti -tilanne

Ustinov sanoo, että auttamaan hypänneillä oli iso merkitys pelastustöissä. Hän kiittää vuolaasti auttajia.

– Jos siinä esimerkiksi turvavyö jumittaa ja siinä on lisäkäsiä auttamassa, niin se tuo turvaa.  Se ei ole tietysti auttajallekaan mikään helppo paikka hypätä kylmään ja tummaan veteen auttamaan. Kaikilla kolmella auttajalla oli erittäin iso merkitys. Erittäin iso kiitos siitä, että menivät auttamaan näitä ihmisiä. 

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kaikki ihmiset oli jo saatu pois vedestä. Ensihoito tarkasti kaikki vedessä ihmiset ja pelastuslaitoksen ja rajavartiolaitoksen sukeltajat etsivät auton. 

– Sukeltajat lähtivät vielä etsimään autoa ja tarkastamaan, ettei siellä vain ole enää ketään sisällä.  

Kukaan ei loukkaantunut niin pahoin, että olisi tarvinnut sairaalahoitoa. 

Ustinov sanoo, että kyseessä oli todellinen läheltä piti –tilanne. 

– Pari asiaa suuntaan tai toiseen niin lopputulos olisi voinut olla hyvinkin toisennäköinen. Ulkopuolisten ihmisten nopea apu oli tärkeää, koska auto vajoaa nopeasti, Ustinov sanoo. 

Auto on yhä satama-altaan pohjassa. Sen paikka sijainti tiedetään ja paikka on merkitty. Perjantain aikana selvinnee, milloin auto nostetaan pohjasta.

Lue myös:

    Uusimmat