Helsingissä mereen syöksynyt auto nostettiin pintaan – katso, miten auto saatiin altaasta

Kauppatorin satama-altaaseen vajonnut auto nostetaan pohjasta 11:10
Katso videolta, miten auto nostettiin pintaan.

Helsingin Kauppatorin laidalla olevaan satama-altaaseen luisunut auto nostettiin tänään kello viiden jälkeen iltapäivällä.

MTV Uutiset seurasi nosto-operaatiota suorana lähetyksenä.

Tapaus sattui viikko sitten, kun auto ajautui veteen ja upposi satama-altaan pohjaan. Auton kyydissä oli kuusi ihmistä, joista ainakin kolme oli aikuisia. Kyse oli perheestä.

Onnekkaasti kukaan ei loukkaantunut tapauksessa vakavasti, ja veden varaan joutuneita auttoivat niin satama-altaaseen hypännyt poliisi sekä läheisyydessä olleet siviilit.

Harvinainen tapaus

Nosto-operaation työnjohtaja Karl Tverin arvioi ennakolta, että mutaisen satama-altaan vuoksi auto voi olla mutainen, mutta auto paljastuikin nostettaessa arvioitua puhtaammaksi. Käyttökunnossa sen ei kuitenkaan epäillä enää olevan.

Nosto-operaatiota helpotti paljon se, että auto oli pohjassa niin sanotusti oikein päin eli renkaat alaspäin. Auto nostettiin siihen kiinnitettyjen nostoliinojen avulla ja se siirretään sitten työlautan päälle. Nosto-operaatio sujui arvioitua ripeämmin.

Työlautan päällä mekaanikko teki hybridiauton virrattomaksi, jonka jälkeen se viedään rannalle ja hinataan pois paikalta.

Kuvissa näkyy, että Volvo-merkkisen auton etulasi on hajonnut, mutta muuten auton on ulkoisesti varsin hyväkuntoisen näköinen.

Tverin kuvailee tapausta harvinaiseksi.

Urhoollinen poliisi pelasti vedenvaraan joutuneen auton matkustajia – näin hän kommentoi pelastustehtävää 11:23
Urhoollinen poliisi pelasti vedenvaraan joutuneen auton matkustajia – näin hän kommentoi pelastustehtävää

Auto luisui veteen Helsingin Kauppatorilla matkustajat kyydissä – palomestari kommentoi hektistä vaaratilannetta 5:48
Näin palomestari kommentoi tuoreeltaan hektistä tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat