Mainos

Ulkonäköpaineiden uusin villitys: Nyt naisten pitäisi huolehtia "käsivaginasta" – "en ole varma, ymmärränkö tätä"

Kun kätesi roikkuvat rentoina sivuilla, näkyykö kainalon ja käsivarren kohtaamispaikassa ihopoimu?

Mene peilin eteen ja katso kainaloidesi aluetta. Kun kätesi roikkuvat rentoina sivuilla, näkyykö kainalon ja käsivarren kohtaamispaikassa ihopoimu?

Onneksi olkoon. Sinulla on "käsivagina". 

Käsivaginan käsitteen kehitti Oscar-voittaja Jennifer Lawrence jo vuonna 2014. Pieni kommentti "kainaloläskeistä" paisui pian suurongelmaksi, jossa naiset tarkkailivat kainaloitaan ja halusivat eroon "kainalomakkarastaan".

Ajatus käsivarsivaginasta on herättänyt paitsi huvittunutta epäuskoa, myös närkästystä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Koen epätoivoa, oikeasti. Lue The Pool -lehdestä (aiheesta), jos sinulla todella on vapaata aika ja haluat kyseenalaistaa, miten hitossa ihmisrotu on onnistunut selviämään näin painavien ongelmien kanssa, Instagram -käyttäjä Ashleigh Edwards ihmettelee käsivaginasta kertovan kuvakaappauksen alla.

The Guardianin Gaby Hinsliffin mukaan ajatus käsivaginasta on pohjakosketus jopa "naisten itseruoskinnan dementoituneella tasolla" .

– Naisten on vaikeaa pitää kirjaa siitä, mitä kehonosaa juuri nyt häpäistään kuoliaaksi, Hinsliff kirjoittaa.

Hinsliff huomauttaa, että niin sanottu käsivagina on täysin normaali osa ihmisanatomiaa, ja suurimmalla osalla ihmisistä on sellainen. Hollywoodissa rasvaton kainalo kuitenkin nousi yllättäen seuraavaksi "tavoittelemisen arvoiseksi asiaksi" – ja Hollywoodin käsittämättömän tiukat tavoitteet leviävät helposti muualle.

– Aina nollakoosta reisivakoon asti, tai siihen, että jalat ovat niin tikkulaihat, etteivät ne kosketa keskeltä, tämän päivän friikeistä A-listan neurooseista tulee niin helposti huomisen fitness-bloggaajan tavoitteita, ja seuraavan viikon mahdoton tavoite tyttärellesi. Tämä kama on tarttuvaa, ja se lakkaa olemasta joutava asia, kun yli puolet brittiteinitytöistä sanoo olevansa tyytymätön ulkonäköönsä, Hinsliff huomauttaa.

– Jotenkin meidän täytyy kertoa tytöille että tämä on hullua, epätodellista, sekopäistä: kieroutuneita normeja, joilla ei ole mitään tekemistä heidän omien elämiensä tai heidän tapaamiensa poikien kanssa. Heidän täytyy tietää, ettei mikään juhla ole sen arvoinen, että olisit "valmis punaiselle matolle", jos se tarkoittaa sitä, että jokainen laskos ja ryppy eliminoidaan systemaattisesti.

Hinsliffin mukaan tytöt eivätkään tarvitse enää yhtään enempää " Hollywoodin sisäpiirin" muotivinkkejä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Aihe herättää tunteita myös muissa lehdissä. 

– Jos olette kuin minä, ette edes tienneet, että teillä on käsivagina, Hello Giggles -sivuston kirjoittaja pohtii.

– Naiset? Eikö meillä todella ole tarpeeksi meneillään jenkkakahvojen, lantiokuoppien, reisivaon, alarinnan ja sivurinnan kanssa, että meidän pitää lyödä kehiin vielä käsivagina? En ole varma, ymmärränkö tätä. Nytkö meidän pitäisi vihata kehomme osia vain siksi, että ne ovat olemassa?

***

0:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.