Mainos

Ulkomaisten vuokratyöntekijöiden verotus ontuu

Ulkomaisten vuokratyöntekijöiden verotus meni Aamulehden mukaan viime vuonna myttyyn. Verotoimistoon veronmaksajaksi ilmoittautui viime vuonna vain noin 450 ulkomaista vuokratyöntekijää, joiden pitää uuden lain mukaan maksaa veroa Suomeen. Suurin osa ilmoituksen jättäneistä on virolaisia rakennustyöntekijöitä, joita ei verotettu aiemmin lainkaan.

Uusi laki koskee alle puoli vuotta Suomessa työtä tekeviä vuokratyöntekijöitä, jotka tulevat Baltian maista, Pohjoismaista ja niistä maista, joiden kanssa Suomella ei ole verosopimusta, esimerkiksi Valko-Venäjältä.

- Arviolta 4 500-9 500 verovelvollista jätti ilmoituksen tekemättä, jos vuokratyöntekijöitä olisi ollut viime vuonna yhtä paljon kuin heitä arvioitiin olevan ennen kuin laki tuli voimaan, arvioi Aamulehti nettisivullaan.

Ulkomailta töihin tulevat ovat voineet myös kiertää uutta lakia siirtymällä alle puoleksi vuodeksi töihin ulkomaiselle alihankintayritykselle, jolla ei ole Suomessa kiinteää toimipaikkaa. He ovat myös voineet toimia itsenäisinä ammatinharjoittajina, jolloin heitä ei voida vieläkään verottaa.

Ennen lain voimaan tuloa valtiovarainministeriössä arvioitiin, että uusia verovelvollisia olisi ollut 5000-7000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.