Ulkomaalaiset torimyyjät kiellettiin Venäjällä

Venäjän presidentti Vladimir Putinin aloitteesta tehty laki yrittää parantaa venäläisten asemaa työmarkkinoilla. Lain vastustajat pitävät sitä rasistisena.

Venäjällä on astunut voimaan ulkomaalaiset torimyyjät kieltävä laki. Uuden lain mukaan ulkomaalaiset voivat yhä omistaa kojuja, mutta vain Venäjän kansalaiset voivat toimia niissä myyjinä.

Laki säädettiin viime marraskuussa presidentti Vladimir Putinin aloitteesta. Hänen mukaansa laki parantaa venäläisten asemaa työmarkkinoilla.

Lakia vastustavien mielestä Putin yrittää kalastella lailla kansallismielisten venäläisten suosiota. Vastustajat pitävät lakia rasistisena, ja varoittavat mahdollisesta hintojen noususta. Torit ovat suosittuja kauppapaikkoja varsinkin köyhien venäläisten keskuudessa.

- On vaikeaa löytää venäläisiä työntekijöitä, koska työpäivät ovat pitkiä, aamukuudesta iltakuuteen, uzbekistanilainen Ilkham kertoo. Hän valittelee myös venäläisen työvoiman korkeampaa hintaa.

Laiton ulkomainen työvoima on Venäjällä iso ongelma. Jopa 12 miljoonaa ulkomaalaista työskentelee Venäjällä laittomasti. Karjalassa puhkesi viime vuoden elo-syyskuussa mellakoita kontupohjalaisten ja tshetshenialaissyntyisten kanssa. Kaukasialaisia syytettiin muun muassa Kontupohjan torien valtaamisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat