Ulkoasiainvaliokunnassa halu avata Haaviston toimet uudelleen käsittelyyn – puheenjohtaja Niikko: "Viikossa on tapahtunut hyvin paljon"

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps.) uskoo, että valiokunta ottaa ulkoministeri Pekka Haaviston toimet uudelleen käsittelyynsä. Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa vierailleen Niikon mukaan nyt myös kokoomus kaipaa asian tarkempaa käsittelyä uusien tietojen tultua julki.

Ulkoasiainvaliokunta kuuli viime viikon tiistaina ulkoministeri Pekka Haavistoa suunnitelmista ja päätöksentekoprosessista liittyen Syyrian al-Holin leirin suomalaisten mahdolliseen kotiuttamiseen.

Tuolloin valiokunnan perussuomalaiset jäsenet esittivät, että asian ratkaisu olisi jätetty pöydälle ja siihen palattaisiin, jos tilanne niin vaatisi. Valiokunnan kannaksi tuli kuitenkin näkemys, jonka mukaan se oli saanut tarpeeksi tietoa asiassa ministeri Haavistolta.

– Viikossa on tapahtunut hyvin paljon tämän jälkeen. Ei ole mikään yllätys, että kokoomus on nyt samoilla linjoilla kuin perussuomalaiset, että tämä asia pitäisi avata vielä uudelleen, Niikko sanoo. 

"Tuominen kuultavaksi"

Valiokunta ei viime viikolla kuullut asiassa ulkoministeriön konsuliosaston päällikköä Pasi Tuomista, vaikka hän oli keskeinen osapuoli tapahtumasarjassa, ja johon ministeri Haaviston väitetyt toimenpiteet olivat kohdistuneet. Niikko kertoo olleensa itse yhteydessä Tuomiseen, ja tämä olisi Niikon mukaan valiokunnan käytettävissä.

– Kaikkien kannalta olisi nyt reilua ja oikeudenmukaista, että tämä keskustelu käytäisiin loppuun saakka, ja valiokunnan olisi saatava oikeaa tietoa oikeaan aikaan.

Niikon mukaan perussuomalaiset aikovat esittää välikysymyksen Pekka Haaviston toimista vielä tämän viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat