Ukrainan sotaa kritisoineen toisinajattelija Jashinin tuomio selvinnee lähipäivinä – syyttäjä vaatii yhdeksän vuoden vankeutta

Venäjällä syyttäjä vaati maanantaina yhdeksän vuoden vankeustuomiota toisinajattelija Ilja Jashinille, joka on arvostellut Ukrainan sotaa.

Syyttäjän vaatimuksesta kerrottiin Jashinin Telegram-tilillä.

Jashin on nostanut videopalvelu YouTubessa esille muun muassa venäläisten Butshassa lähellä Kiovaa tekemiä julmuuksia. Hän kutsui tapahtunutta joukkomurhaksi. Jashin pidätettiin kesällä syytettynä väärän tiedon levittämisestä Venäjän asevoimista.

Jashin on vangitun oppositiohahmon Aleksei Navalnyin liittolainen ja Moskovassa vuonna 2015 murhatun oppositiojohtajan Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Jashin on kaupunginvaltuutettu kotikaupungissaan Moskovassa. Hän tuli tunnetuksi vuoden 2011–2012 mielenosoituksista presidentti Vladimir Putinia vastaan. Jashin jäi Venäjälle sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan helmikuussa.

Viime kuussa Jashin vilautti oikeussalissa rauhanmerkin ja sanoi rakastavansa Venäjää ja olevansa valmis maksamaan vapaudellaan elääkseen Venäjällä.

Syyttäjät väittivät viime kuussa Jashinin "aiheuttaneen huomattavaa vahinkoa Venäjälle" ja "lisänneen poliittisia jännitteitä" Venäjän joukkojen taistellessa Ukrainassa.

Tuomiota odotetaan Venäjän valtiollisen uutistoimisto Tassin saamien tietojen mukaan keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja