Putinia vastustanut oppositiopoliitikko pidätettiin Moskovassa

Tunnettu venäläinen oppositiopoliitikko Ilja Jashin on pidätetty Moskovassa, hänen asianajajansa on vahvistanut.

Jashin oli yksi viimeisistä Venäjälle jääneistä oppositiohahmoista, jota ei ollut vangittu.

Jashin on vaaleissa valittu kunnallispoliitikko Moskovassa, ja hän on suorasanaisesti arvostellut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

–  Saamamme tiedon mukaan häntä syytetään poliisin vastustamisesta, asianajaja Vadim Prokhorov kertoi tiistaina Facebookissa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Moskovalaisen tuomioistuimen odotetaan tiistaina päättävän vangitaanko Jashin vai ei. Hänet voidaan määrätä myös kotiarestiin 15 päiväksi.

Jashinin ei ollut aamulla annettu tavata asianajajaansa.

Tiistaiaamuisessa Twitter-viestissään Jashin poseerasi kuvassa ja sanoi olevansa matkalla tuomioistuimen kuulemiseen, joka hänen mukaansa vahvistaisi 15 päivän vankeuden.

Jashinin ystävän mukaan poliitikko otettiin kiinni myöhään maanantaina, kun hän oli moskovalaisessa puistossa hänen seurassaan.

–  He sanovat, että hän on solvannut (poliisia) ja kiroillut, kun hänet otettiin kiinni. Se ei ole totta, Jashinin ystävä Irina Bablojan kirjoitti Telegram-viestipalvelussa.

Jashin tuli tunnetuksi vuoden 2011–2012 mielenosoituksista presidentti Vladimir Putinia vastaan. Hän on vangitun oppositiohahmo Aleksei Navalnyin liittolainen sekä Moskovassa murhatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Lue myös:

    Uusimmat