Ukrainan sotaa arvostellut venäläinen televisiotoimittaja otettiin kiinni – kertoo saaneensa syytteen armeijan häpäisemisestä

Sotaa vastustava mielenosoittaja näkyi suorassa uutislähetyksessä Venäjällä 0:45
Video 14.3.2022: Sotaa vastustava mielenosoittaja näkyi suorassa uutislähetyksessä Venäjällä.

Venäjän poliisi on jälleen ottanut kiinni venäläistoimittaja Marina Ovsjannikovan, joka kritisoi maaliskuussa suorassa televisiolähetyksessä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Ovsjannikova kertoi myöhemmin itse, että hänet vapautettiin kolmen tunnin kiinnioton jälkeen. Toimittajan mukaan häntä vastaan on nostettu syytteet Venäjän armeijan häpäisemisestä, kertoi Moscow Times viitaten muihin venäläislähteisiin.

Toimittajan mukaan syytteet liittyvät oppositioaktivisti Ilja Jashinin oikeudenkäyntiin viime viikolla. Ovsjannikova ja muita toimittajia oli paikalla tukemassa Jashinia.

Jashin on vankilassa olevan oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin liittolainen sekä Moskovassa murhatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Ovsjannikovaa uhkaa nyt venäläislähteiden mukaan 50  000 ruplan (vajaan 865 euron) sakko.

Useita sotaa vastustavia protesteja

Vain muutama päivä sitten Ovsjannikova protestoi Venäjän hyökkäyssotaa ja presidentti Vladimir Putinia vastaan Kremlin lähistöllä.

Ovsjannikova ilmestyi maaliskuussa Venäjän television pääuutislähetyksen uutisankkurin taakse pidellen kylttiä, jossa luki: "Ei sotaa. Lopettakaa sota, älkää uskoko propagandaa, täällä he valehtelevat teille. Venäläiset sotaa vastaan".

Ovsjannikova otettiin mielenilmauksensa jälkeen kiinni, mutta hän selvisi tapauksesta sakoilla. Tämän jälkeen hän vietti aikaa ulkomailla ja työskenteli hetken saksalaislehti Die Weltin palkkalistoilla.

Heinäkuun alussa hän ilmoitti palaavansa Venäjälle selvittämään lastensa huoltajuutta koskevaa kiistaa. Ovsjannikova on syntynyt Odessassa ja hänen isänsä on ukrainalainen.

Lue myös:

    Uusimmat