Putin jatkoi perättömiä syytöksiä puhelussa Saksan liittokanslerin kanssa

Liittokansleri Scholz kehotti Putinia etsimään diplomaattista ratkaisua Ukrainan sotaan mitä pikimmin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz keskustelivat perjantaina puhelimitse reilun parin kuukauden tauon jälkeen.

Puhelussa Putin väitti iskujen Ukrainan infrastruktuuria vastaan olevan väistämättömiä, koska myös Ukrainan asevoimat ovat iskeneet venäläisiin siviilikohteisiin. Todellisuudessa sotaa ei käydä Venäjän vaan ainoastaan Ukrainan alueella.

–  Minulle on kerrottu, että Venäjän asevoimat ovat pitkään pidättäytyneet täsmäohjusiskuista tiettyihin kohteisiin Ukrainassa. Nyt olemme olleet pakotettuja niihin: ne ovat väistämätön vastaus Kiovan provokatiivisiin hyökkäyksiin Venäjän siviili-infrastruktuuria vastaan, Kremlin tiedotteessa kerrottiin Putinin sanoneen.

Venäjän ohjusiskut Ukrainan energiainfrastruktuuria vastaan ovat jättäneet miljoonia ihmisiä ilman sähköä ja lämmitystä Ukrainassa.

Kremlin mukaan Putin myös moitti Scholzille länsimaita, mukaan lukien Saksaa, siitä, että nämä aseistavat ja kouluttavat Ukrainaa. Länsiliittoutuneiden apu Ukrainalle on Putinin mukaan johtanut siihen, että Ukraina on täysin hylännyt neuvottelut Venäjän kanssa.

Scholzin edustajan Steffen Hebestreitin mukaan liittokansleri kehotti Putinia edistämään mahdollisimman pian diplomaattista ratkaisua sotaan, mihin kuuluisi myös Venäjän joukkojen vetäminen pois Ukrainasta.

0:45
Katso myös: Putin: Venäjä puolustaa olemassaoloaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja