Ukrainan sota keskeytti 9-vuotiaan pojan adoptoinnin Yhdysvaltoihin – nyt Sashko ja kahdeksan muuta orpoa yritetään pelastaa

Näin ukrainalaiset kertovat tunnelmista Kiovassa ja Harkovassa 4:34
Video: Näin ukrainalaiset kertoivat tunnelmista Kiovassa ja Harkovassa 1.3.2022

Amerikkalaisperhe yrittää vapaaehtoisjärjestön avustuksella saada yhdeksän orpoa Ukrainasta Yhdysvaltoihin.

Ukrainan sota on herättänyt ihmisten auttamishalun niin meillä Suomessa kuin ulkomaillakin. Muun muassa Fox News kertoo alabamalaisesta pariskunnasta, joka haluaa adoptoida pojan Ukrainasta sekä heidän yrityksestään saada lapsi ja kahdeksan muuta orpoa pois sota-alueelta.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Adoptoitavia lapsia halutaan pelastaa

Lääkäri Christoper Jahrausin ja hänen vaimonsa piti aloittaa 9-vuotiaan Sashko-pojan adoptioprosessi. Nyt perhe yrittää saada Sashkon pois kriisialueelta niin pian kuin mahdollista.

– Nyt toivomme vain sitä, että saisimme hänet Ukrainasta pois heti, Christopher kertoo Fox Newsille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Christopher kertoo, että poika on tällä hetkellä suojassa orpokodin kellarissa Ukrainassa. Samassa paikassa on monta muuta lasta, jotka mahdollisesti tullaan adoptoimaan Alabamaan.

– On karu ajatus, että valitsemasi ja rakastamasi lapsi on sota-alueella.

People-lehden mukaan Sashkon alkoholistiäiti hylkäsi pojan orpokotiin noin vuosi sitten.

Adoptiopäätös tuli joulukuussa

Adoptiopäätös varmistui joulukuussa, kun poika tuli joksikin aikaa kylään Christopherin, hänen vaimonsa ja heidän viiden lapsensa luo Alabamaan. Samalla kahdeksan muutakin lasta tuli käymään Yhdysvalloissa.

Vierailut olivat osa paikallisen Bridges of Faith -vapaaehtoisjärjestön toimintaa. Järjestö yrittää löytää ukrainalaisille orvoille pysyviä koteja amerikkalaisperheiden luota.

Poika palasi takaisin Ukrainaan tammikuussa. Jahrausin perheen oli määrä aloittaa adoptioprosessiin kuuluvien asiakirjoja-asioiden hoitaminen, johon yleensä menee kuudesta yhdeksään kuukautta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Venäjän hyökkäyksen jälkeen suurlähetystö Kiovassa suljettiin. Viisumiprosessi vaikeutui huomattavasti ja Christopher on kääntynyt Alabaman senaattorin puoleen yrittääkseen saada Sashkon ja muut lapset turvaan.

Lähteet: Fox News, People

Miten Ukrainan tilanne on vaikuttanut sinuun, entä millaisia ajatuksia tai kysymyksiä se herättää? Vastaa kyselyyn!

Lue myös:

    Uusimmat