Ukrainan sodassa kuollut 50 urheilijaa – uhrien joukossa 14-vuotias Alina, 19-vuotias Vladislav ja 11-vuotias Katerina

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan sata päivää sitten – tämä video näyttää sodan hetket päivä päivältä 4:12
Katso videolta: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan sata päivää sitten – tässä sodan hetket päivä päivältä.

 Ukrainan sodassa on kuollut ainakin 55 urheilijaa ja urheilun taustahenkilöä. Maan urheiluviranomaiset ovat avanneet muistosivuston sodassa menehtyneille urheilijoille ja taustavaikuttajille. 

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Tuhansien kuolleiden joukossa on mukana useita urheilijoita, joista osa oli juniori-ikäisiä. 11-vuotias Katerina Diachenko kuoli Mariupolin pommituksissa 10. maaliskuuta. Katerina ja hänen isänsä kuolivat heti, perheen äiti ja Diachenkon veli vietiin sairaalaan, joka tuhoutui myöhemmin pommituksessa. Koko perhe kuoli.

19-vuotias Vladislav Shapovalov kuoli Harkovassa venäläisten pommituksessa. Shapovalov oli lahjakas painonnostaja ja liittyi armeijaan sodan aikana. Hän oli kuolinpäivänään virantoimituksessa sotasairaalassa, josta hän oli soittanut vanhemmilleen ja kertonut olevansa kunnossa. Paikalle osui myöhemmin illan aikana venäläisten ohjus ja Shapovalov menehtyi.

14-vuotias painonnostaja Alina Peregudova kuoli pommituksissa Mariupolissa. Hän lähti äitinsä kanssa ulos talosta kun räjähdys tapahtui ja jäivät raunioiden alle. Venäläinen tarkka-ampuja ampui perässä juosseen veljen. Peregudova oli voittanut Ukrainan mestaruuden alle 17-vuotiaiden sarjassa ja oli ehdolla maajoukkueeseen.

Yevhen Malyshev oli 19-vuotias ampumahiihtäjä. Hän oli liittynyt mukaan maanpuolustukseen sodan alkamisen jälkeen. Hän kuoli taistelussa venäläisjoukkoja vastaan 2. maaliskuuta.

Lyudmila Chernetska oli kehonrakentaja, joka kuoli rakettituleen Odessassa 23. huhtikuuta. Chernetska ja hänen miehensä olivat neljännen kerroksen asunnossa räjähdyksen sattuessa. Chernetska odotti parille lasta. Seitsemän ihmistä kuoli yhteensä tulituksessa.

Ukrainan urheiluviranomaisten muistosivustolla on tietoa sodassa menehtyneiden urheilijoiden ja taustavaikuttajien kohtalosta.

Ukrainan sota on jatkunut jo yli sata päivää. Pääkuvan videolta voit katsoa ensimmäisen sadan päivän hetket päivä päivältä.

Lue myös:

    Uusimmat