Venäjän ohjusiskussa kuollut 4-vuotias Liza on laskettu haudan lepoon – "Paha ei voi voittaa"

Venäjän ohjusiskussa kuollut 4-vuotias Liza on haudattu Ukrainassa 0:20
Venäjän ohjusiskussa kuollut 4-vuotias Liza on haudattu Ukrainassa.

4-vuotias Liza Dmytrieva oli yksi heistä, jotka kuolivat Venäjän tekemässä ohjusiskussa Vinnytsjan kaupungissa Länsi-Ukrainassa viime torstaina.

Liza, jolla oli Downin oireyhtymä, ja hänen äitinsä olivat matkalla tapaamaan puheterapeuttia, kun ohjus osui viime viikon Vinnytsjan kaupunkiin.

Ainakin 24 ihmistä kuoli ja yli 200 haavoittui ohjusiskussa, ukrainalaisviranomaiset sanovat. Kuolinuhreista kolme oli lapsia.

Ukrainan kertoman mukaan toimistorakennukseen osui kolme ohjusta, jotka vaurioittivat myös asuinrakennuksia. 

Kuolleena maassa makaavasta Lizasta kasvoi sosiaalisessa mediassa levinneiden videoiden ja kuvien myötä nopeasti Venäjän siviilikohteisiin osuvien hyökkäysten uhrien symboli. 

Lizan äiti, 33-vuotias Iryna Dmytrieva, kuvasi lapsestaan videon vain pari tuntia ennen ohjushyökkäystä.

Hautajaisiin osallistui kymmeniä surijoita.

– Katso, kukkani! Katso kuinka monet ovat tulleet katsomaan sinua, lausui Lizan isoäiti Larysa Dmytryshyna hautajaisissa Associated Pressin mukaan.

Lizan äiti on ollut ohjushyökkäyksen jälkeisen ajan tehohoidossa kriittisessä tilassa. Hänelle ei kerrottu lapsensa hautajaisista, sillä lääkärit pelkäsivät tiedon vaikuttavan negatiivisesti hänen kuntoonsa.

Hautajaispuheessaan pappi sanoi, että "paha ei voi voittaa". YK:n mukaan heinäkuun 3. päivään mennessä Ukrainan sodassa on kuollut ainakin 4 889 siviiliä ja haavoittunut 6 263. YK uskoo todellisten lukujen olevan huomattavasti korkeampia.

Näin Venäjän ohjusiskussa kuollut 4-vuotias Liza laskettiin haudan lepoon 3:27
Näin Venäjän ohjusiskussa kuollut 4-vuotias Liza laskettiin haudan lepoon.

Lue myös:

    Uusimmat