Venäjä sieppasi kuolleen ukrainalaismestarin 12-vuotiaan Kira-tytön

Venäjän joukkoja syytetään siviilien teloituksista Ukrainassa ja Kiinassa koronatartunnan räjähdysmäisessä kasvussa 1:25
Venäjän joukkoja syytetään siviilien teloituksista Ukrainassa.

Venäjän armeija on siepannut henkensä pommituksissa menettäneen ukrainalaisen vesipallomestari Jevgeni Obedinskin 12-vuotiaan Kira-tyttären.

Entinen Ukrainan maajoukkuekapteeni ja vesipallomestari Jevgeni Obedinski menehtyi maaliskuussa Mariupolissa pommituksissa. Hänen 12-vuotias tyttärensä Kira jäi orvoksi – Kiran äiti oli kuollut jo, kun Kira oli vauva.

Venäjän armeija on tuhansien muiden ukrainalaisten ohella siepannut Kiran. Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kirilenko tiedotti Kiran olevan Donetskissa.

– On raportoitu, että venäläiset veivät asiakirjat kaikilta Kiran läheisiltä. Heille luvattiin uudet venäläiset asiakirjat, jotka veisivät heidät Venäjän alueelle, Kirilenko kertoi sosiaalisessa mediassa.

Kirilenkon mukaan aikuisten on vaikea kuvitella lapsen kärsimystä. Hän vetosi avustus- ja ihmisoikeusjärjestöihin sekä koko globaaliin urheiluyhteisöön, että Kiraa autettaisiin palaamaan sukunsa pariin.

Kirilenko kertoi, että Kiran isoisä ja perheenjäseniä on onnistunut pakenemaan Mariupolista rauhaisaan osaan Ukrainaa.

– Hänen isoisänsä, Oleksandr Obedinski, palkittu ukrainalainen vesipallovalmentaja, on valmis ottamaan tytön luokseen.

Mediatoimisto ACC:n mukaan Kiran isoisä Oleksandr Obedinski kertoi Kiran asuneen hänen kanssaan jo kauan. Hän sanoi, että kolme päivää ennen kuin hän lähti Mariupolista Kiran isä oli ottanut Kiran luokseen.

Isoisän mukaan eräs poika oli osunut räjähtäneeseen miinaan ja Kira loukkaantui samalla. Ainakin niskan, käsivarren ja korvan alueelle vammoja saanut Kira oli tuoreeltaan ollut sairaalassa Donetskissa.

Donetskin alueen kuvernööri Kirilenko alleviivasi oman julkaisunsa lopussa tärkeää viestiä.

– Sodassakaan meidän ei tule unohtaa, että olemme ennen kaikkea ihmisiä!

Lue myös:

    Uusimmat