Ukrainalaistähdeltä koskettava ele Wimbledonissa – "Minulle sillä on merkitystä"

Emil Ruusuvuori on hionut nurmikentällä pelaamistaan enemmän kuin koskaan. Katso tästä Tulosruudun juttu Wimbledoniin valmistautuvasta Ruusuvuoresta.

Ukrainalainen tennistähti Anhelina Kalinina kertoo käyttävänsä Wimbledonin tennisturnauksesta ansaitsemansa palkintorahat vanhempiensa kotitalon uudelleenrakennukseen. Talo on joutunut pommituksen kohteeksi Venäjän hyökkäyssodan aikana.

Kalininan vanhemmat asuvat tyttärensä luona sen aikaa, kun Irpinissä sijaitsevan kotitalon korjaustyöt ovat käynnissä. 

Ukraina sai Irpinin takaisin hallintaansa maaliskuun lopussa. Kiovan lähistöllä sijaitseva kaupunki vaurioitui Venäjän "erikoisoperaatioksi" kutsuman hyökkäyksen alkuvaiheessa pahoin. 

– Heidän kotiinsa iskettiin. Talossa on valtavia reikiä. Asuntoja ei enää ole olemassa, kertoo sijalle 29 Wimbledonissa sijoitettu Kalinina.

– Nyt heidän talonsa voidaan uudellenrakentaa, jotta he pääsevät asumaan kotonaan. He asuvat tällä hetkellä minun ja puolisoni luona. Vanhempani ovat nyt turvassa ja heillä on kaikki tarvittava. Olen kiitollinen että heillä on mahdollisuus elää, ja minä pelaan tennistä, Kalinina jatkaa.

Wimbledon kielsi aiemmin hyökkäyssodasta johtuen venäläisten ja valko-venäläisten pelaajien osallistumisen turnaukseen.

Voitettuaan Anna Bondarin erälukemin 4–6, 6–2, 6–4 ensimmäisellä kierroksella, Kalinina kohtaa seuraavaksi maannaisensa Lesia Tsurenkon

Tsurenko on kommentoinut, että tennisottelun voittaminen tai häviäminen ei hänen kotikaupunkiinsa Kiovaan kohdistuvien uusien iskujen keskellä ole hänen elämänsä prioriteetti.

Kalininalle kuitenkin jokainen voitto on keino auttaa ukrainalaisia perheitä selviämään sodasta.

– Keskittyminen on vaikeaa, mutta mutta minulle voitolla on todellakin merkitystä. Autan myös miehitetyllä alueella olevia isovanhempiani, Kalinina selventää. 

– Mitä enemmän onnistun voittamaan, sitä enemmän pystyn auttamaan muitakin perheitä ja ihmisiä. On etuoikeus pelata täällä. Jokainen turnaus on etuoikeus. Kun etenet jatkoon, ansaitset rahaa. Minulle sillä on merkitystä. En ole supertähti joten autan niin paljon kuin pystyn. Apua tarvitseville se on paljon ja minulle se on valtava motivaattori, Kalinina päättää.

Lue myös:

    Uusimmat