Ukraina löytänyt vallatuilta alueilta sadistisia kidutusvälineitä – tätä laitetta kutsutaan Venäjällä "puheluksi Putinille"

0:45
Aluesyyttäjän virasto jakoi kuvia: Tällaisia laitteita venäläiset käyttävät kiduttamiseen.

Tuckerin puhelimeksi kutsuttu kidutuslaite antaa kivuliaita sähköiskuja.

Venäjän valtaamilta, ja Ukrainan takaisin hankkimilta alueilta on löytynyt huomattava määrä kidutukseen tarkoitettuja huoneita sekä välineitä.

Harkovan aluesyyttäjän virasto jakoi Facebookissa kuvia Venäjän kidutushuoneista sekä kidutuslaitteesta, jota kutsutaan myös nimillä Tuckerin puhelin.

Laitteessa on vanhanaikaisen kampipuhelimen osia, ja sen sähkögeneraattori on kytketty kahteen pariston kuivapariin. Siihen kytketty sähkölanka asetetaan kiinni kidutettavaan, jolloin se antaa voimakkaita sähköiskuja.

Toimenpidettä on kuvailtu äärimmäisen kivuliaaksi, ja se voi pahimmillaan aiheuttaa pysyviä elinvaurioita. Sen on keksinyt yhdysvaltalainen fyysikko A.E. Rollins, ja laitetta on käytetty tiedetysti 1900-luvulla yhdysvaltalaisissa vankiloissa vankien kiduttamisvälineenä. Hurjimmissa tapauksissa sähköjohtoja on asetettu jopa uhrien sukupuolielimiin.

Metodi tunnetaan Venäjälle nimellä "puhelu Putinille"

Venäläisittäin menetelmää on kutsuttu myös nimellä "puhelu Putinille".

Termi tuli ilmi venäläispoliisi Alexei Mikhejevin tapauksessa. Mikhejeviä syytettiin Venäjällä murhasta, jonka uhri osoittautui myöhemmin eläväksi ja täysin terveeksi.

Mikhejeviä kuitenkin kidutettiin rajusti vastaavanlaista sähkölaitettua hyödyntäen. Mikhejev sai sähköiskuja muun muassa korvalehtiin. Hänen mukaansa kiduttajat kutsuivat tapaa nimellä "puhelu Putinille".

Paettuaan kidutuksesta, Mikhejev hyppäsi ulos rakennuksen kolmannesta kerroksesta ja halvaantui. Hänen tapauksensa vietiin lopulta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka tuomitsi jyrkästi Venäjän toimet Mikheyevin tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja