Luoteja seinissä, kumipamppujen jäännöksiä ja käsirautoja – Hersonista löytyi neljä venäläisjoukkojen ylläpitämää kidutuspaikkaa

Ukrainan eilen vapauttamassa Hersonin kaupungissa ja sen ympäristössä on paljastunut laajoja sotatuhoja – toimittajamme raportoi, miltä lähikaupungissa näyttää 0:55
Ukrainan eilen vapauttamassa Hersonin kaupungissa ja sen ympäristössä on paljastunut laajoja sotatuhoja – toimittajamme raportoi, miltä lähikaupungissa näyttää.

Ukrainan syyttäjäviranomaiset kertovat löytäneensä Hersonin kaupungista Etelä-Ukrainassa neljä paikkaa, joissa Venäjän joukot ovat kiduttaneet kiinni ottamiaan ihmisiä.

Paikalta löydettiin osia kumipampuista, puinen maila, sähköiskujen antamiseen käytetty laite, käsirautoja sekä luoteja seinistä, syyttäjäviranomaiset kertoivat lausunnossaan.

– Sellissä ja kellareissa oleviin ihmisiin kohdistui erilaisia ​​kidutusmenetelmiä sekä fyysistä ja henkistä väkivaltaa, lausunnossa sanottiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jarmo Limnéll Ukrainan epäillyistä sotarikoksista:"Totuus tulee selvittää" 2:22
Katso myös: Jarmo Limnéll Ukrainan epäillyistä sotarikoksista: "Totuus tulee selvittää"

Venäjän joukot vetäytyivät Hersonista aiemmin tässä kuussa.

Venäjä on liittänyt Hersonin alueen laittomasti itseensä ja väittää edelleen, että myös Hersonin kaupunki kuuluu sille. Kaupunki on kuitenkin Ukrainan joukkojen hallinnassa.

Uutistoimisto AFP haastatteli viime viikolla Hersonin asukasta, joka kertoi viettäneensä viikkoja vangittuna sellissä, jossa venäläiset ja Venäjä-mieliset joukot hakkasivat häntä ja antoivat sähköiskuja.

Toisaalta myös Venäjä on äskettäin esittänyt syytöksiä ukrainalaisten joukkojen väärinkäytöksistä. Venäjän mukaan ukrainalaiset surmasivat antautuneita venäläissotilaita.

Lue myös:

    Uusimmat