Mainos

Ukkosmyrskyt riepottelivat eteläistä Suomea

Raju ukonilma riepotteli eteläistä ja keskistä Suomea illan ja yön aikana. Useilla paikkaunnilla on ollut tulipaloja ja puita on kaatunut. Suurilta vahingoilta on näillä näkymin vältytty. Ärhäkkä ukkonen on aiheuttanut runsaasti ajoittaisia häiriöitä matkapuhelinliikenteessä maan eri puolilla viikonvaihteessa.

Rankat ukkoskuurot ovat saanet monin paikoin kadut ja tiet tulvimaan. Talojen kellareita on jouduttu pumppaamaan tyhjäksi sadevedestä.

Vanhaan navettaan perustettu höyläämö paloi myöhään eileniltana Jaalan Verlassa, noin 30 kilometriä Kouvolasta pohjoiseen. Rakennus tuhoutui perusteellisesti, ainoastaan muuratut kiviseinät jäivät pystyyn.

Vahingot ovat päivystävän palomestarin mukaan mittavat, vaikka höylä saatiinkin pelastetuksi rakennuksesta. Paloa epäillään ukkosen sytyttämäksi.

Kova ukonilma työllisti aluehälytyskeskukset eilen iltamyöhään Kouvolassa ja Kotkassa. Keskuksiin tuli runsaasti automaattihälytyksiä mm. kiinteistöjen pumppaamoista, mutta varsinaisista ukkosen aiheuttamista vahingoista ei Kymenlaaksossa ilmoitettu.

Pääkaupunkiseudulla raju ukkosmyrsky aiheutti illalla kiirettä alueen palokunnille. Helsingissä ja Espoossa kaatui useita puita ja tukkeutuneet sadevesikaivot työnsivät vedet kaduille ja talojen kellareihin. Vantaalla suuri automarket kärsi melkoisen vesivahingon.

Ärhäkkä ukkonen on aiheuttanut runsaasti ajoittaisia häiriöitä matkapuhelinliikenteessä maan eri puolilla viikonvaihteessa. Esimerkiksi Kymenlaaksossa ukonilma "löi alas" kymmenen Soneran tukiasemaa, jotka kuitenkin pian "nousivat ylös" takaisin toimintaan.

Sonerasta kerrottiin, että vastaavia vaikeuksia on viime päivinä ollut kautta maan kaikilla matkapuhelinliikenteen hoitajilla. Suurista vaurioista ja pitkistä katkoksista ei sen sijaan ole ilmoitettu.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja