Ukkoset väistyvät, mutta sateet eivät – tältä näyttää viikonlopun sää eri puolilla Suomea

4:24
Katso mitä meteorologi Miina Manninen ennustaa viikonlopun sääksi!

Tänään torstaina saattaa vielä ukkostaa, mutta kovimmat ukkoset ovat ohi. Sää muuttuu loppuviikosta viileämmäksi ja sateisemmaksi. Ensi viikko näyttää vaihtelevalta.

Länsi-Suomesta voimakkaammat sateet ovat ohi ja nyt ne ovat siirtymässä Suomen itä- ja pohjoisosiin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Sadekuuroja on tänään torstaina liikkeellä ja perjantaina sateet painottuvat pohjoisosiin. Viikonloppuna on yhtenäisempiä sateita, eli kaiken kaikkiaan epävakaista ja viilenevää säätä, Manninen sanoo.

Torstaina iltapäivällä sadekuurorintama liikkuu Itä-Suomesta kohti koillista, ja ukkosiakin on luvassa. Lännessä on melko aurinkoinen päivä yksittäisten sadekuurojen ohella. Kovimmat kuurot painottuvat itään ja pohjoiseen, siellä saadaan lämmitellä myös melko korkeimmissa lämpötiloissa.

Kovimmat ukkoset olivat eilen keskiviikkona, sanoo Manninen.

–  Samalla kun sää viilenee, ilmassa oleva käytettävä energia vähenee ja sitä mukaa ukkoset harvenevat ja viikonloppua kohden vähenevät. Torstaina ja perjantaina vielä ukkostaa, mutta siihen ne sitten loppuvat.

Perjantaina Pohjois-Suomen yllä on sadekuuroja, etelä- ja keskiosissa pääosin saadaan nauttia auringosta.

Saitko kuvan tai videon myräkästä tai muusta sääilmiöstä? Lähetä se meille WhatsAppissa 040 578 5504!

Voimakas tuuli tuo kylmää ilmaa

Perjantaista eteenpäin koko Suomessa lämpötilat jäävät 20 asteen tuntumaan ja sen alapuolelle.

Viikonlopun päivät tulevat olemaan koko viikon kylmimmät, 15–20 asteen välillä ollaan koko maassa, kun tuuli tuo viileämpää ilmaa maahan.

– Idästä virtaa yhtenäinen sadealue, joka on lauantaina Pohjois-Suomen yllä ja myös lännessä. Sunnuntain ennusteessa sateiden sijainti on vielä epävarma. Todennäköisesti sadetta saadaan pohjoisessa, lännessä ehkä koko maassa.

Ensi viikko puolestaan näyttää vaihtelevalta. Liikkeellä on matalapaineita ja tuulahdus vielä kuumempaa ilmaa. Todennäköisesti ensi viikon alkupuolella sää lähtee ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa lämpenemään uudestaan.

Katso viiden päivän sääennuste 102 paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja