Uhri pyysi Roope Salmista juttelemaan tapahtumien jälkeen – näin Whatsapp-keskustelu eteni: "Siin oli pelkkää voittoo kaikille"

Yleisön suosikki Roope Salminen syytteessä seksuaalirikoksesta – MTV Uutiset Live paikalla käräjäoikeudessa 4:25
MTV Uutiset oli paikalla Helsingin käräjäoikeudessa, kun Roope Salmisen rikossyytettä käsiteltiin

Laulaja-juontaja Roope Salminen tuomittiin perjantaina sakkorangaistukseen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Tuomiolauselmasta ilmenee, että hän suuttui kanssakäymisen laadusta eri mieltä olleelle uhrilleen.

Salminen oli tutustunut naiseen muutamaa kuukautta aiemmin keväällä 2015. Rikos tapahtui saman vuoden elokuussa. 

Yhteinen juhliminen oli päättynyt uhrin asunnossa tilanteeseen, jossa alaruumiistaan alastomaksi riisuuntunut Salminen oli sängyllä lusikka-asennossa humalaista uhriaan vasten. Naisen kämppäkaveri oli nähnyt tilanteen ja huomannut myös, että uhrin housut oli otettu pois. Salminen kiisti riisuneensa naisen.

Kämppäkäveri oli patistanut Salmista lähtemään asunnolta. Vahvassa humalassa ollut uhri ollut kyennyt reagoimaan tilanteeseen.

Halusi selvittää asian

Tapauksen jälkeen uhri oli kokenut olonsa hyväksikäytetyksi ja laittanut Salmiselle viestiä Whatsappissa. Keskustelu on kirjattu Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselmaan.

Nainen aloitti keskustelun kertomalla, että "meni yli eile". Kaksikko alkoi sopia tapaamista Salmisen keikan jälkeen samalle yölle.

– Tuun keikan jälkeen. Jos sun kämppis ei potki mua ulos TAAS, Salminen vastasi.

Kaksikko täsmensi tapaamissuunnitelmia.

– Voit kuunnella puol tuntii mun vitutustilitystä, asianomistaja kirjoitti.

Keskusteluun tuli tässä vaiheessa muutaman tunnin tauko, jonka jälkeen nainen jatkoi:

– Voidaan nähä mut älä tuu yöks?

– Miksss, Salminen vastaa.

Hän tiedusteli naiselta, miksei hän voisi jäädä yöksi asunnolle.

– Koska jengi on täällä mulle vittuuntunu eikä tänne tarvii ylimääräsii nyt. shit is depressing, nainen vastaa.

– Ois super kivaa tulla ja tuottaa sulle orgasmi tho, Salminen kirjoittaa.

Tiedusteli morkkiksen syytä

Nainen tiedustelee, miten humalassa Salminen on ja kertoo olevansa harmissaan menosta, joka häneltä oli jäänyt väliin pitkäksi venähtäneen illan jälkeen.

– Onks sul jotenki huono fiilis siitä mitä kävi, Salminen kysyy keskustelun edetessä.

– No eihä mitään käyny paitsi et myöhästyin junast. mut

– Mut? 

– Hämmennyin siit et jäbä yrittää iskee mua koko yön ku ollaan käytännös (salattu kohta) JA oot ennen ollu sillai bro, nainen vastasi.

– Skippaatko siis sen että pussailtiin JA että se oli kaiken lisäks viel vitun jees? Salminen kysyy.

– Mm siit morkkis

– Miks? 

– Koska ollaan (salattu kohta) ja toivottavasti myös oikeesti kavereit.

Suuttui ja lähti

Salminen tiedustelee tarkemmin naisen pahan olon syytä. Kello käy aamuyötä ja nainen kysyy vielä, tuleeko laulaja tapaamaan häntä vai ei.

– Mut se et sua ahdistaa et me säädettiin vähän vituttaa koska must siin oli pelkkää voittoo kaikille osapuolille, Salminen sanoo.

– Okei mä oon eri mieltä.

– Kerro toki lisää, Salminen kysyy.

– Voidaanko jutella täst mielummi ftf (face to face)

Asianomistaja oli tapaamisessa kertonut, että hänelle jäi hyväksikäytetty olo tapahtumista. Hänen mukaansa Salminen oli suuttunut, huutanut, ollut uhkaava ja poistunut sitten paikalta. 

Asianomistaja pelkäsi, mitä Salminen kertoo tapauksesta heidän yhteisille ystävilleen. Nainen oli pyytänyt Salmista olemaan kertomatta asiasta muille ja toivoi, että asia unohdettaisiin.

Pitkällisten ahdistusoireiden jälkeen nainen päätyi tekemään rikosilmoituksen maaliskuussa 2018. Hän ei sanojensa mukaan ole ollut Salmisen kanssa tekemisissä rikosilmoituksen tekemisen jälkeen. Näin kertoi myös Salminen MTV:n haastattelussa. Poliisin puhelu ja rikosepäily tulivat hänelle yllätyksenä.

Salminen on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen ja aikoo valittaa käräjäoikeuden sakkorangaistuksesta hovioikeuteen. Hänen mukaansa intiimi illanvietto oli tapahtunut yhteisymmärryksessä.

*Päivitys kello 10.23: Täsmennetty aikamuotoja jutusta. Tapahtumat eivät rajoittuneet yöaikaan.

Lue myös:

    Uusimmat