Hyytävät Snapchat-viestit paljastavat: Näin Koskelan murhasyytetyt pojat suunnittelivat uhrin pahoinpitelemistä

Näin Koskelan murhasyytetyt pojat suunnittelivat uhrin pahoinpitelemistä 0:49
Katso videolta miten syytetyt viestittelivät toisilleen suunnitellen kohtalokasta pahoinpitelyä.

Koskelan murhan esitutkintamateriaalista käy ilmi, millaista viestinvaihtoa murhasta syytetyt pojat kävivät ennen kuin he tapasivat uhrin surmailtana 4. joulukuuta.

Poikien Snapchat-kuvaviestikeskusteluista ilmenee, että nuoret pohtivat keinoja alkoholijuomien hankkiakseen. Puhe oli muun muassa "bissestä" eli oluesta ja "morganista" eli Captain Morgan merkkisestä rommista.

Samalla keskustelua käytiin siitä, miten uhria olisi jälleen tarkoitus pahoinpidellä.

– Iha hies. Aletaa sit hakkaa *uhrin nimi* ku se on melkei juonu sen viinan, yksi syytetyistä kirjoittaa.

Keskustelun toinen osapuoli vahvisti samat suunnitelmat ja toteaa, että uhria "natsaantuu pahoinpidellä". Hän käskee kaveriaan lyödä uhria "suoraa naamaa", jos tämä ei tuo tapaamiseen "lahjaa". Lahjalla viitataan ilmeisesti alkoholiin, jota poikien on tarkoitus nauttia illan aikana.

Pääosassa uhrin satuttaminen

Samassa yhteydessä ohjeita antanut syytetty huomauttaa, että pääasia on, että uhria sattuu. Hän toteaa, että tänään "slidetää *uhrin* kieli tolppaa".

– Katon sit mitkä fiilikset et alkaaks ilta bldyshotil vai tykil naamaa :D:D:D, toinen syytetty vastaa kaverinsa ohjeisiin.

– Pitää tehä kaikkii ufc juttui *uhriin*, ohjeistaja vastaa.

UFC eli Ultimate Fighting Championship on vapaaotteluorganisaatio. 

– Monelt pyydetää *uhri* käpylää ei voida hakee sitä viinapulloo enne sitä, hän jatkaa tiedustelua. 

– Nonii en tiiä jos saadaa *uhrin* viina 18 aikaa vast, kaveri vastaa.

"Ette anna sen lähtee"

Myöhemmissä keskusteluissa väkivaltaohjeita antanut kaveri painottaa, ettei uhria saa päästää paikalta pois ennen hänen saapumistaan.

– Ette anna sen lähtee himaa mua vituttaa nyt iha vitusti et heti ku tuun sinne nii lyön sitä vitu kovaa pari kertaa naamaa.

Keskustelun toinen osapuoli kuvailee uhrin näyttävän huonolta ja kertoo kolmannen, edellä kuvattuun keskusteluun osallistumattoman syytetyn murtavan uhrin kättä.

MTV Uutiset ei ole korjannut viestien kieliasua, vaan ne ovat tässä jutussa samassa muodossa kuin esitutkinnan litteraatioissa.

Uhrin kuolemaan johtaneen väkivallan päätteeksi viesteistä kävi ilmi myös, miten syytetyt puhuivat tekemisistään ja sen aiheuttamasta pahasta henkisestä olosta.

Näin Koskelan teinisurmasta syytetyt pojat viestittelivät teon jälkeen 0:38

Syyttäjän mukaan osa jälkikäteisistä keskusteluista on käyty siksi, että poliisi aikanaan löytäisi ne.

Osassa keskusteluja kaksi muuta syytettyä korostaa kolmannen tekijän roolia. Kolmannen pojan puolustus on esittänyt, että näillä viesteillä pyrittiin vierittämään teon vastuu hänen harteilleen.

Kolmea vuonna 2004 syntynyttä poikaa syytetään 16-vuotiaan uhrin murhasta Helsingin Koskelan sairaala-alueella. Henkirikos tapahtui 4. joulukuuta. 

Oikeusprosessi jatkuu maaliskuulle saakka.

Lue myös:

    Uusimmat