Roope Salminen valittaa tuomiostaan – kiistää sakkorangaistukseen johtaneet syytteet myös Instagramissa

2:22
Näin Roope Salminen kommentoi tuomiotaan MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Juontaja Roope Salminen tuomittiin perjantaina sakkorangaistukseen seksuaaliseen tekoon pakottamiseen. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina juontaja Roope Salmisen maksamaan 70 päiväsakkoa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hänen tuloillaan sakkorangaistuksen määrä on 2 380 euroa.

Rikos on syytteen mukaan tapahtunut Helsingissä elokuussa vuonna 2015.

Salminen on kiistänyt syyteen ja kiistää ne myös Instagram-päivityksessään, jonka hän julkaisi tuomion julkistuksen jälkeen perjantaina iltapäivällä.

Hän kertoo päivityksessään oman näkemyksensä siitä, mitä tilanteessa on tapahtunut. Tuomiolauselma paljastaa, että Salmisen kertomus tapahtumista poikkeaa siitä, mitä asianomistaja on kertonut tilanteesta.

– Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti, Salminen kirjoittaa.

– Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta.

Salminen kertoo vielä kirjoituksensa lopussa pyrkivänsä jatkamaan elämäänsä mahdollisimman normaalisti siitä huolimatta, että oikeusprosessi tulee jatkumaan.

– Oikeusprosessin jatkumisesta huolimatta pyrin jatkamaan elämääni keskittymällä olemaan paras kollega, läheinen ja isä, mikä osaan olla, hän päätti kirjoituksensa.

Lisäksi Salmisen tulee maksaa uhrille kärsimyskorvauksia 1 000 euroa ja todistelukustannuksia noin 360 euroa.

Tuomiolauselman mukaan Salminen oli käyttänyt hyväkseen uhrin päihtymystilaa, jossa nainen oli kykenemätön puolustamaan itseään.

Tekoa ennen Salminen oli viettänyt naisen kanssa aikaa ravintolassa, josta oli poistuttu porukalla naisen asunnolle.

Uhri kertoi olleensa vahvassa humalatilassa. Ystävä oli auttanut naisen nukkumaan ja vaihtanut hänelle toiset vaatteet ylleen. 

Seuraavaksi nainen muistaa havahtuneensa sängyssä ollessaan siihen, kun joku riisuu hänen vaatteitaan ja käskee ottamaan housut pois. Nainen yritti jatkaa uniaan eikä muista vastanneensa Salmisen puheisiin.

Ystävä oli tullut sanomaan Salmiselle, että hänen on aika lähteä asunnosta.

Nainen havahtui ja huomasi, että laulaja oli hänen vieressään "lusikka-asennossa" ilman housuja. Kun hän havahtui myöhemmin uudestaan, Salminen oli sängyllä hänen vieressään edelleen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja