Tyttöystävä sai Koskelan teinimurhasta syytetyn tunnustamaan teon äidilleen – "Mun mutsi vaa alko itkee nii paljon"

Näin Koskelan teinisurmasta syytetyt pojat viestittelivät teon jälkeen 0:38

Koskelan teinimurhasta syytetyt pojat pelkäsivät erityisesti vanhempiensa suhtautumista näiden tekoihin.

Pojat viestittelivät aktiviisesti teon jälkeen toisilleen. Erityisen paljon ajatuksia vaihtoivat esitutkintamateriaalista löytyvän Snapchat-kirjeenvaihdon perusteella kaksi toisensa – ja uhrin – jo lapsuudesta tuntenutta poikaa.

Syyttäjä on epäillyt, että keskusteluja on käyty poliisin löydettäväksi. Hän uskoo poikien yrittävän niillä parantaa asemaansa.

MTV Uutiset on muotoillut viestejä välimerkein ja poistanut kirjoitusvirheitä niiden luettavuuden parantamiseksi, mutta säästänyt puhekielisen kirjoitustyylin.

"Ollaan tehty niin iso virhe"

Viestittelyjen perusteella toinen poika oli hyvin huolissaan siitä, hyväksyvätkö heidän vanhempansa heitä enää teon jälkeen.

– Mun vanhemmat lähtee kävelylle, kelaa jos ne kävelis siel ja näkis sen. Tuskin niin käy, mut se on vaan niin hirvee ajatus, toinen poika pohti.

– Siit tule niin vaikeeta tiiän vaa et heti ku mun vanhemmat saa tietää en vaan voi lopettaa itkemistä, toinen poika kirjoitti kaverilleen.

–  Mua pelottaa se niin paljon. Ollaa tehty nii iso virhe, maailman isoin.

– Pelkään et elämä loppuu ku ne saa tietää. Niin ollaan, hänen kaverinsa vastasi.

"Haluan kertoa tästä äitille"

Halu tunnustaa teot vanhemmille oli kuitenkin kova, vaikka seuraukset selvästi pelottivat.

– Mäki haluaisin nii pahasti kertoo mun äitille. Se vaa ansaitsis kuulla sen eka multa ennenku joku muu soittaa sille asiasta. Tiiän vaa et se tulee hajoo nii pahasti, toinen pojista kirjoitti.

– Haluun et tää on jo ohi, haluun kertoo tästä mun äitille.

– Tää on liian raskasta, kaveri komppasi.

Tyttöystävä sai puhumaan

Lopulta toisen pojan tyttöystävä sai puristettua pojasta tiedon illan tapahtumista. Poika kuvaili, että tyttöystävällä oli iso vaikutus siihen, että hän lopulta kertoi asiasta vanhemmilleen.

Poika päätti kuitenkin kertoa asiasta vasta maanantaina, koska halusi viettää vielä illan normaalisti kotona perheen kanssa.

– Se et yks ilta vielä viettää kotona tavallisesti ja sit kohdata se et mitä tapahtu, poika kuvaili poliisin kuulusteluissa päätöksen taustoista.

Lopulta poika uskaltautui puhumaan.

– Oon niin paskana, mun mutsi vaa alko itkee niin paljon.

Videolla näytämme, miten hän kertoi tunnustuksesta kaverilleen.

Lue myös:

    Uusimmat